Kartal Yuvası pistinde çalışmalar tamamlandı

Kartal Yuvası pistinde çalışmalar tamamlandı

Kartal Yuvası pistinde çalışmalar tamamlandı

Muğla’nın Milas ilçesine konuşlandırılan, dünyanın en büyük helikopteri unvanına sahip olan Mİ-26 yangın söndürme helikopteri için yapılan Kartal Yuvası Pisti’nde çalışmalar sona erdi.
Ege bölgesi başta olmak üzere Türkiye’de çıkabilecek yangınlara havadan etkili müdahalede bulunulabilmesi için Rusya’dan kiralanan ve Temmuz ayı başlarında göreve başlayan Mİ -26 yangın söndürme helikopteri için Milas’ın Beçin Mahallesi’nde özel pist inşa edildi. Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait Beçin Mahallesi’ndeki Denizcik Orman Deposu’nda 20 Haziran’da başlatılan Kartal Yuvası Pisti’nde çalışmalar sona erdi. Pistin tamamlanmasının ardından 15 ton su taşıma kapasitesine sahip Mİ-26 tipi yangın söndürme helikopteri piste iniş yaptı. 12 ton yakıt ile yaklaşık 4 saat uçuş yapabilen helikopterde Rus uyruklu 12 personel, 2 Türk pilot ve bir orman muhafaza memuru görev alıyor. 107 günlüğüne kiralanan helikopterin görev süresi Ekim ayı içerisinde sona erecek.
Kartal Yuvası Pisti’nde ve helikopterde incelemelerde bulunan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Orman yangınlarıyla mücadelede bu yıl ülkemizde ilk kez kullanılmaya başlanan ve "Kartal Helikopter" koduyla uçan Mİ - 26 tipi yangın söndürme helikopteri göreve hazır. Varlığı orman yangınlarıyla mücadelemize güç katacak. İnşallah kullanmak zorunda kalmayız” dedi.



Güncel 13.07.2020 16:38:51 0

İlginizi Çekebilir

1

POYD üyeleri Antalya'da gala gecesinde buluştu

2

Kahramanmaraş'ta otomobile düzenlenen silahlı saldırıda sürücü hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

5

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

6

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

7

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

8

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

9

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

10

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası