Kartal’da freni patlayan minibüs elektrik direğini devirip duvara çarptı

Kartal’da freni patlayan minibüs elektrik direğini devirip duvara çarptı

Kartal’da freni patlayan minibüs elektrik direğini devirip duvara çarptı

Kartal’da yokuş aşağı ilerlediği sırada freni patlayan hatlı minibüs yoldaki bir araca çarptıktan sonra önce elektrik direğine çarparak devirdi. Ardından bir binanın duvarına çarparak duran minibüsün şoförü yaralandı. Minibüsün yolda hızla ilerlediği ve araca çarptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, saat 11.45 sıralarında Kartal’da Karlıktepe Mahallesi Soğanlık Caddesi üzerinde meydana geldi. Murat Akbaba yönetimindeki Karsan markalı hatlı minibüs, yokuş aşağı ilerlediği sırada iddiaya göre freni patladı. Kontrolden çıkan minibüs önce yoldaki Celal Aksoy yönetimindeki Wolkswagen markalı hafif ticari araca çarptı. Şoför Murat Akbaba, minibüsün başka araçlara veya yayalara çarpmaması için kornaya basarak aracı elektrik direğine doğru sürdü. Kaldırım üzerinde bulunan elektrik direğini çarparak deviren minibüs, ardından tek katlı bir binanın duvarına çarparak durdu. O esnada kaldırımda bulunan 3 kadın, koşarak minibüsten kaçtı. Minibüsün şoförü Murat Akbaba yaralandı. Yaralı şoför, olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Minibüsün duvara çaptığı esnada kaldırımda kimsenin olmaması yaşanabilecek bir faciayı önlemiş oldu.

“Şoförün kornaya basarak gelmesi 3 bayanın hayatını kurtardı”
Kaza hakkında konuşan Enver Çardaklı, “Herhalde birdenbire frenler boşalmış. Arkamı döndüğümde kornaya basarak yokuş aşağı geliyordu. O anda 3 bayan oradan kaçtı. Önce başka bir arabaya sonra da demir direğe vurdu. Yolcu yoktu sadece şofördü. Kafada hasarı vardı. Şoförün kornaya basarak gelmesi 3 tane bayanın hayatını kurtardı” dedi.

Öte yandan minibüsün yolda hızla ilerlemesi ve yoldaki araca yandan çarptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde minibüs yolda hızla ilerliyor ve yoldaki bir araca yandan çarpıyor. O sırada yolun karşısına geçmek isteyen bir vatandaş üzerine gelen minibüsü fark ederek duruyor.


Yurt Dünya 1.06.2022 12:25:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2

Gazze'ye insani yardım ulaştıracak gemi Mersin'den uğurlandı

3

Hatay'da bahçe duvarına çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

5

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, trafik uygulamasına katıldı

6

Hatay'da Ülkem Okuyor Derneğince yaptırılan ev, depremzede aileye verildi

7

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı, otoyol projesindeki çalışmaları inceledi

8

Adana'da "11. Yeşilay Bisiklet Turu" düzenlendi

9

Adana'da özel halk otobüsünün çarptığı kişi yaşamını yitirdi

10

Hatay'da ormanlık alanın yakınında ateş yakan kişiye para cezası verildi