Kartepe’de tıbbi nane yetiştiriciliği için harekete geçildi

Kartepe’de tıbbi nane yetiştiriciliği için harekete geçildi

Kartepe’de tıbbi nane yetiştiriciliği için harekete geçildi

Köylerde ekonomik girdisi yüksek ürünlerin yetiştirilmesini hedefleyen büyükşehir belediyesi, Kartepe’de tıbbi nane yetiştirilmesi için harekete geçti.
Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ni (TABİB) Kocaeli’nin tüm ilçelerine yaymak için çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepeli çiftçilerle buluştu. Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte çiftçilere tıbbi nane hakkında bilgi verildi. Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Kartepe Belediye binasında gerçekleştirilen programa, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Balaban, Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.
Üretimine başlanan tıbbi aromatik bitkilerin fide dikiminden hasat ve pazarlamaya kadar tüm aşamaları yerinde incelenerek Büyükşehir personeli tarafından danışmanlık hizmeti verilecek. Çiftçi ile Ziraat Mühendislerin işbirliği ile doğal çapalama, gübreleme ve ilaçlama ile biberiye tarlaları hasada hazır hala getirilerek ve yapılan her uygulanma sonrası çiftçiye hakediş düzenlenecek.


Güncel 3.02.2021 18:14:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Sırıkla atlamada Türkiye rekoru kıran 13 yaşındaki Emine Elif çalışmalarının karşılığını aldı:

2

Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçının ardından

3

Atakaş Hatayspor-Esenler Erokspor maçının ardından

4

Antalya'da heyelan nedeniyle kapanan yollar çalışmaların ardından ulaşıma açıldı

5

Hatay'da sağanak ve sis hayatı olumsuz etkiledi

6

Mersin'de parktaki gereçlere zarar verildi

7

Hatayspor'un kötü gidişi sürüyor:0-5

8

Kalp damar cerrahları Antalya'da "Koroner Arter Cerrahisi Sempozyumu"nda buluştu

9

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, partisinin Hatay İl Başkanlığı binasını açtı

10

Hatay'da tırın otobüse çarpması sonucu 4 kişi yaralandı