Kartepe’de yazlık sinema günleri ilgiyle izleniyor

Kartepe’de yazlık sinema günleri ilgiyle izleniyor

Kartepe’de yazlık sinema günleri ilgiyle izleniyor

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen yazlık sinema günleri etkinliği kapsamında, bu hafta gösterimi yapılan "Ertuğrul 1890" filmi beğeni topladı.
Açık havada sinema izleme keyfini nostaljik olmaktan çıkararak günümüze taşıyan ve her hafta devam edilen yazlık sinema günlerine bu hafta sonu yaşanmış iki gerçek hikayenin anlatıldığı Ertuğrul 1890 filmi konuk oldu.
Türk-Japon ortak yapım
Ertuğrul 1890, Japon-Türk ortak yapımı tarihi ve dramatik film. Mitsutoshi Tanaka’nın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Seiyou Uchino, Kenan Ece, Shioli Kutsuna, Alican Yücesoy, Yui Natsukawa, Uğur Polat, Yukiyoshi Ozawa, Mehmet Özgür, Deniz Oral ve Tamer Levent gibi başarılı isimler yer aldığı film, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
"İlgiden dolayı memnunuz"
Sinema günlerine ilgi duyulduğuna dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman "Ertuğrul 1890 Türk-Japon dostluğunun en iyi şekilde anlatıldığı filmlerden bir tanesi. Kartepeli hemşehrilerimiz yaşanan iki gerçek olayın anlatıldığı Ertuğrul 1890 filmine büyük ilgi gösterdi. Yazlık sinema günlerinin başlamasından bu yana hemşehrilerimizin gösterdiği ilgi bizleri memnun etmiştir. İnşallah bu etkinliğimiz geleneksel hale getirip her yıl devam edeceğiz. Çocuklarımızın yazlık sinema kültürüyle tanışsın, büyüklerinin de güzel anıları yad etsin istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Güncel 24.08.2021 09:46:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de "6 Şubat Depremleri" konulu fotoğraf sergisi açıldı

2

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Adana'da ziyaretlerde bulundu

3

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Adana'da konuştu:

4

Bakan Kurum, Kahramanmaraş'taki "Ev Sahibi Türkiye Kura Çekim Töreni"nde konuştu:

5

Hatay'da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğretmenler anısına fidan dikildi

6

Mersin'de ölen emekli polisin ailesi, Bakan Yerlikaya'nın taziye mesajıyla duygulandı

7

Su ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Fuarı Antalya'da başladı

8

Antalya'da altyapı çalışması sırasında insana ait olduğu değerlendirilen kemikler bulundu

9

Sibel Altun: Depremde 30 bin ekmek ürettik, insanüstü bir güçle çalıştık

10

Taekwondo okul sporları il seçmeleri Osmaniye’de tamamlandı