Kaş Belediyesi'nden kardeş Görümlü Belediyesi'ne ziyaret

Kaş Belediyesi

Kaş Belediyesi'nden kardeş Görümlü Belediyesi'ne ziyaret

SIRNAK (AA) - Antalya'nin Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas, kardes belediye Sirnak'in Silopi ilçesine bagli Görümlü Beldesi Belediyesi'ni ziyaret etti.

"Kardes Belediye Projesi" kapsaminda Sirnak'a gelen Ulutas ve beraberindeki heyet, Silopi'nin Görümlü Belde Belediyesi ziyaretinin ardindan AK Parti Il Baskani Ibrahim Halil Erkan ile bir araya geldi.

Il Baskani Erkan, burada yaptigi konusmada, ziyaretten duydugu memnuniyeti belirterek, Antalya heyetine tesekkür etti.

AK Parti'nin yaptigi hizmetlere deginen Erkan, "Bunun da en güzel uygulamalarindan bir tanesi de kardes belediyecilik anlayisidir. Kardes belediyecilik anlayisi çerçevesinde bizim esas beklentimiz ve en büyük arzumuz kültürel kaynasmadir, buradaki degerlerin, buradaki güzelliklerin diger illere ve ilçelere aktarilmasidir." ifadelerin, kullandi.

Erkan, bölgede yillardan beri etkisini sürdüren terör ve onun destekledigi ve adeta gölgesine sigindigi siyasi organizasyonun her defasinda bu toplumun huzurunu bozmak için elinden geleni yaptigini ifade etti.

Gençlerin istikbalini güzellestirmek istediklerini aktaran Erkan, sunlari kaydetti:

"Bu toplumun huzurunu bozmaya çalisanlara özellikle Kürt vatandaslarimizi suiistimal edip güya onlari özgürlesmeye çalisanlara da sunu da ifade etmek istiyorum. Bir defa HDP veya PKK hiçbir sekil ve surette Kürt halkinin sözcülügünü üstlenmeye kalkmasin. Nasil olur da Kürt halkinin sözcülügünü kendi üstlerinde görürler? Böylesine pervasiz bir yanlisi sürdürürken de AK Parti ile birlikte bu toplumu güzellestirmeye çalisanlara da çok nahos ifadeler kullaniyorlar. Artik bu halk bunlara prim vermez, artik bu halk neyin ne oldugunu gördü."

Kas Belediye Baskani Ulutas da Sirnak'in görülmesi, ziyaret edilmesi gereken müstesna bir cografya oldugunu dile getirdi.

Görümlü Belediyesi ile kardes belediye olarak çesitli sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunmak üzere bölgeye ziyaret gerçeklestirdiklerini animsatan Ulutas, söyle dedi:

"Sizin misafirperverliginiz, sicakkanliliginiz, güler yüzünüz bizim içimizi isitti. Biz sanki zaman zaman hani Kas'ta miyiz diye de hissettigimiz zamanlar oldu. Ama Kas'tan da Antalya'dan da pek bir farkinin olmadigini gördük. Ülkemizin her noktasi gerçekten müstesna yerler, çok özel yerler yeter ki oralarda barisi, huzuru, kalkinmayi tesis edelim, orada müreffeh bir gelecek için hep beraber bir ve beraber olalim, kardeslik hukuku çerçevesinde insallah iliskilerimizi dostlugumuzu kardesligimizi pekistirerek yolumuza emin adimlarla devam edelim."

Ulutas, Sirnak ilçe ve beldelerine destek vermeye hazir olduklarini belirtti.

Antalya heyeti, Sirnak Belediye Baskan Yardimcisi Kamil Kurt ve Sirnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ile de bir araya geldi.



Yurt Dünya 13.11.2020 23:04:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 firari hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

2

Şehit polis Şimşek'in adı, memleketi Hatay'daki okulda yaşatılacak

3

Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da "Deprem Dirençli İskenderun" söyleşisinde konuştu:

4

Hatay'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

5

Burdur'da otluk ve kavaklık alandaki yangın söndürüldü

6

Mersin'de narenciye balı hasadı yapıldı

7

Adana'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı açık saha tesislerinin toplu açılışı yapıldı

8

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliklerle sürüyor

9

Hatay'da otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusunu itfaiye kurtardı

10

Bakan Yumaklı'nın katılımıyla Antalya'da orman yangını tatbikatı yapıldı