Kaş ile Meis kardeşliğine yıllar sonra "salgın" arası

Kaş ile Meis kardeşliğine yıllar sonra

Kaş ile Meis kardeşliğine yıllar sonra "salgın" arası

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Türkiye'ye sadece 2,1 kilometre uzakliktaki Yunanistan'a bagli Meis Adasi ile kardes sehri Antalya'nin Kas ilçesi arasindaki turizme ve ticarete yillar sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ara verildi.

Türkiye'de Kovid-19 vakasina rastlanilmayan ender ilçelerden Kas'ta yasayan vatandaslar ile kendine özgü mimarisi ve dogal yapisiyla ilgi gören Meis Adasi'nin sakinlerinin arasinda çok eskiye dayanan dostluk ve ticari iliski bulunuyor.

Gida ihtiyaçlarini karsilamak için sürekli Kas'a gelen Meislilerin Anadolu ile bagi hiç kopmadi.

Çogunlugu Türkçe konusan, restoranlarinda ve isletmelerinde Türkçe menüler olan Meis Adasi sakinleri, her hafta cuma günü pazar yerinde alisveris yapip, hafta sonuna da ilçede geçiriyor.

Kaslilar da ticaret ve turizmin yani sira lezzetli balik lokantalarinda yemek yemek için günübirlik turlarla Meis'e gidiyor.

- Kardes sehirlerin arasinda salgin girdi

Yaklasik bir ay önce iki tarafindan da Kovid-19 salgini nedeniyle sinirlarinin kapatilmasinin ardindan, aralarinda yaptiklari protokolle "Kardes sehir" de olan Meis ile Kas'in ticaret ve turizmine ara verildi.

Kas Kaymakami Bülent Karacan, AA muhabirine, Meis'e salgindan önce her gün seferlerin düzenlendigini hatirlatti.

Deniz seferlerinin iptal olmasinin ardindan Meis'e gidis gelislerin durdugunu aktaran Karacan, "Yillarin ticaretine koronavirüs arasi verildi. Komsu komsunun külüne muhtaçtir. El sallasak bizi görecek uzaktalar. Güzel bir iliski var. Bu hastalik gittiginde dostlugumuz, turizmimiz ve ticaretimiz de kaldigi yerden devam edecek." dedi.

- "Meisliler de sinirlarin açilmasini dört gözle bekliyor"

Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas da Kas ve Meis halkinin yillardir adeta iç içe bulundugunu belirterek, ilçede yasayan asirlik yaslilarinda Kas ile Meis arasindaki baglantinin gücünü her zaman anlattigini belirtti.

Ulutas, "Hiçbir zaman bag kopmamis. Geçmisten bugüne ticaret hep devam etmis. Kasli bir kizimiz Meis'e gelin gitti. O kadar iç içe geçmis bir kültür var. Meisliler de sinirlarin açilmasini dört gözle bekliyor. Kas'i çok seviyorlar. Buraya ticaretin yani sira sosyallesmek, buradaki arkadaslarini görmek için geliyorlar. Meislilerin çogu Türkçeyi gayet iyi konusuyor. Likya-Kas Festivalimize de katiliyorlar. Her yil Meis'ten Kas'a yüzme sampiyonasi da düzenliyoruz. Umarim bu hastalik bittikten sonra her sey eskiye dönecek." diye konustu.




Yurt Dünya 26.04.2020 12:09:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 100 sikke ve 5 obje ele geçirildi

2

Mersin'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

3

İskenderun'da "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" kutlandı

4

Antalya'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

5

Bozyazı'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

6

Adana'da otomobilinde silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü

7

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İskurt, Çukurova Havalimanı'nı inceledi

8

TCG Karataş Gemisi, İskenderun'da ziyarete açıldı

9

Isparta'da boğanın boynuzlayıp ezdiği sahibi öldü

10

Mersin'de devrilen kamyonetteki 5 kişi yaralandı