Kasık fıtıklarının tedavisinde "laparoskopik cerrahi tercih edilmeli" önerisi

Kasık fıtıklarının tedavisinde

Kasık fıtıklarının tedavisinde "laparoskopik cerrahi tercih edilmeli" önerisi

İSTANBUL - Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Gök, kasık fıtıklarının tedavisinde laparoskopik cerrahinin tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen yaygın bir sağlık sorunu olan kasık fıtıklarında laparoskopik cerrahi tedavisi, hızlı bir iyileşme süreci sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Medipol Sağlık Grubu'ndan Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi​​​​​​​ Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Gök, kasık fıtıklarının genellikle doğuştan gelen zayıf karın duvarı dokusundan, ağır kaldırma gibi fiziksel aktivitelerden veya yaşlanma gibi etkenlerden kaynaklandığını, fıtıkların özellikle kasık bölgesinde belirgin bir şişlik, ağrı ve rahatsızlık hissi ile ortaya çıktığını, bu belirtilerin hareketle artarken, istirahatle azalabileceğini belirtti.

Kasık fıtıklarının tedavisinde laparoskopik cerrahinin sunduğu avantajlara değinen Gök, "Bu yöntem, küçük kesi (minimal invaziv) olması sebebiyle daha az ağrı, küçük ameliyat izleri ve hızlı iyileşme süreci gibi faydalar sağlıyor. Laparoskopik cerrahi, karın boşluğuna açılan birkaç küçük kesiyle gerçekleştirilir. İnce bir kamera yardımıyla fıtık alanı görüntülenir ve özel cerrahi aletlerle onarılır. Bu sayede hastalar, geleneksel açık cerrahiye göre çok daha konforlu bir iyileşme süreci yaşar." değerlendirmesinde bulundu.

- Ertesi gün taburcu olunabiliyor

Laparoskopik cerrahi sonrasına ilişkin bilgi veren Gök, hastaların genellikle hastanede kısa bir süre kaldıklarını ve çoğunlukla ertesi gün taburcu edilebildiklerini vurguladı.

Ameliyat sonrası hafif ağrılar, şişlik ve geçici rahatsızlıklar yaşanabileceğini belirten Gök, "Ancak iyileşme süreci genellikle hızlıdır ve hastalar birkaç gün içinde normal aktivitelerine dönebilirler. Komplikasyon riskini en aza indirmek için doktorun tavsiyelerine uymak oldukça önemlidir." ifadelerini kullandı.

Kasık fıtıklarıyla ilgili herhangi bir belirti yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden bir sağlık profesyoneline başvurmalarının önemli olduğuna işaret eden Gök, laparoskopik cerrahinin tecrübeli ellerde çok başarılı sonuçlar verdiğini, Medipol Sağlık Grubu olarak ileri teknik altyapılarıyla bu hizmeti en iyi şekilde sunduklarına değindi.




Ekonomi 6.09.2024 12:40:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, evlenmek isteyen gençlere destek sağlıyor

2

Super App pazar büyüklüğü, 2032'de 714 milyar dolara ulaşacak

3

Antalya turizminde son yılların en hareketli ekim ayının geçirilmesi bekleniyor

4

Polisan Holding, 2024'ün ilk yarısında brüt karını yüzde 22 artırdı

5

Auto Train Brain 8,2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

6

Mersin'de denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 100 bin ürün bulundu

7

İskenderun'da denetimlerde aranan 1 şüpheli yakalandı

8

Mersin'de kaçak kazı yapan 5 kişi suçüstü yakalandı

9

"Yenilmez şehir" Anavarza Antik Kenti'nde kazı alanı genişletiliyor

10

Mersin'de coğrafi işaretli Silifke yoğurdu mayalama ve yeme yarışması yapıldı