Kaş'ta ceviz hasadı başladı

Kaş

Kaş'ta ceviz hasadı başladı

ANTALYA - Antalya'nın Kaş ilçesinde ceviz hasadı başladı.

Sütleğen Mahallesi'nde ceviz ağaçlarında hummalı çalışma yürütülüyor. Bazı vatandaşlar ağaçlara çıkarak bazıları da uzun sırıklarla dallara vurarak cevizleri topluyor.

Zorlu ve tehlikeli bir süreç olmasına rağmen vatandaşlar bu işi büyük bir özveriyle sürdürüyor. Günün erken saatlerinde başlayan hasat, akşamın serinliğine kadar devam ediyor.

Kabuğunun ince, iç doluluk oranının yüksek ve aromatik tadıyla öne çıkan Sütleğen cevizi, tüketiciden yoğun ilgi görüyor. Bölgeye özgü bu özel ceviz, kilosu 300-350 liradan alıcı buluyor. Sadece taze tüketimde değil, aynı zamanda cevizli sucuk, pekmezli tatlılar ve yöresel hamur işlerinde de tercih ediliyor.

Sütleğen'in yüksek rakımlı serin iklimi ve doğal sulak alanları, cevizlerin kalitesini artıran en önemli unsurlar arasında yer alıyor.



Yurt Dünya 13.10.2025 11:44:13 0
Anahtar Kelimeler: kaş'ta ceviz hasadı başladı

İlginizi Çekebilir

1

Tay Group'un inşa ettiği yurt 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek

2

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı

3

MASTOB Başkanı Süral, kadınların gününü kutladı

4

Vali Yavuz, Adana Demirspor Kulüp Başkanı Zeybek'i kabul etti

5

YTÜ Yıldız Teknopark ve Arnavutköy Belediyesi teknoloji yerleşkesi için protokol imzaladı

6

Antalyaspor, Çaykur Rizespor maçına hazır

7

Osmaniye’de park halindeki otomobil alev alev yandı

8

Yapı Kredi'nin kadın çalışan oranı yüzde 61,6 oldu

9

Yüzde 52 kadın çalışan oranına ulaşan Yıldız Holding fırsat eşitliği ile büyüyor

10

Eşine yardım için başladığı ayakkabı tamirciliğinde usta oldu