Kaş'ta Likya Su Yolu Yürüyüşü ve Patara Yörük Göçü düzenlendi

Kaş

Kaş'ta Likya Su Yolu Yürüyüşü ve Patara Yörük Göçü düzenlendi

ANTALYA - Antalya'nın Kaş ilçesinde Likya Su Yolu Yürüyüşü ve Patara Yörük Göçü etkinliği gerçekleştirildi.

Yörük derneklerinin öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, aralarında yerli ve yabancı turistlerin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. İslamlar Mahallesi'nden tarihi Patara Antik Kenti'ne su getirilen yolda gerçekleştirilen yürüyüşte, yöresel kıyafetlerle Yörük göçü canlandırıldı.

Davul zurna ekibinin de eşlik ettiği yürüyüş sırasında verilen molalarda Likyalı Yörükler Patara ekibince halk oyunları gösterisi sunuldu.

Atların da kullandığı ve yaklaşık 8 kilometre süren temsili göç, Patara Köy Meydanı'nda sona erdi. Meydan'da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Yürüyüşe, Kaş Belediye Başkan Vekili Hacer Bilgiç, Patara Mahallesi Muhtarı Mehmet Otlu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bölgedeki mahallelerin muhtarları, turistler ve vatandaşlar katıldı.



Yurt Dünya 22.04.2024 12:19:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Arçelik'te üst düzey atamalar

2

Adana'da tartıştığı karısını öldüren zanlı tutuklandı

3

Mersin'de Özgecan Aslan anısına "Kadının Sözü" konseri düzenlendi

4

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de gençlerle bir araya geldi:

5

Adana'da helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

6

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Burdur'da iftar programında konuştu:

7

Sakaryaspor-Adana Demirspor maçının ardından

8

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da ziyaretlerde bulundu

9

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de temaslarda bulundu

10

Futbol: Trendyol 1. Lig