Kastamonu’nun 4 kültürel değeri, Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanterine alındı

Kastamonu’nun 4 kültürel değeri, Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanterine alındı

Kastamonu’nun 4 kültürel değeri, Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanterine alındı

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ulusal Envantere teklif edilen Kastamonu’nun 4 kültürel değeri, ’Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne alındı.
Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ulusal Envantere teklif edilen “Azdavay ve Pınarbaşı kadın başlıkları”, “geleneksel kızak yarışları”, “geleneksel simit yapımı” ile “pastırma kültürü ve gelenekleri” unsurları, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygun bulunarak "Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri"ne alındı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, çalışmaların 2023 yılında da devam edeceğini söyledi. Değerlendirme sürecinde olan unsurlarında olduğunu belirten Şenoğlu, “Somut Olmayan Kültürel Miras’ın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile Bakanlığımız Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri çalışmaları çerçevesinde, müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Somut Olmayan Kültürel Miras İl Tespit Kurulu’nca, 2022 yılı birinci dönem toplantısında, ulusal envantere teklif edilen ‘Azdavay ve Pınarbaşı kadın başlıkları’, ‘geleneksel kızak yarışları’, ‘geleneksel simit yapımı’ ile ‘pastırma kültürü ve gelenekleri’ unsurları Bakanlığımız Değerlendirme Kurulu tarafından uygun bulunarak Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne alındı. 2022 yılı ikinci dönem toplantısında teklif edilen üç unsur ve bir Yaşayan İnsan Hazinesi ise değerlendirme sürecindedir. İl Tespit Kurulu Somut Olmayan Kültürel Miras Envanter çalışmaları 2023 yılında devam edecektir” şeklinde konuştu.


Güncel 18.01.2023 17:39:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı