Katledilen kardeşinin duruşmasında tercümanı jiletle yaralamıştı, ifadesi ortaya çıktı

Katledilen kardeşinin duruşmasında tercümanı jiletle yaralamıştı, ifadesi ortaya çıktı

Katledilen kardeşinin duruşmasında tercümanı jiletle yaralamıştı, ifadesi ortaya çıktı

Kocaeli’de yabancı uyruklu şahıs tarafından adım adım takip edilen ve başına taşla vurularak öldürülen 17 yaşındaki Ayşegül Aydın’ın duruşmasında tercümanı jiletle yaralayarak tutuklanan ağabeyinin ifadesi ortaya çıktı. Ağabeyin "Tercüman yabancı dilde konuştuğu için onu kardeşimi katleden sanık zannettim" dediği öğrenildi.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Ayşegül Aydın isimli genç kız, 12 Temmuz 2021’de evinin yakınındaki ormanlık alanda kendisini adım adım takip eden yabancı uyruklu Muhammed A.’nın saldırısına uğramış ve yaklaşık 5 ay tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Gözaltına alınan Muhammed A. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 22 Eylül tarihinde Muhammed A.’nın Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanmış, sanığın "Ben yapmadım, kendisi düştü" sözlerine aile tepki göstermişti. Sanığın bu sözlerinin ardından sinirlerine hakim olamayan ağabey Esat Aydın ise duruşma salonuna soktuğu kesici aletle tercümana saldırmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Tercümanı kardeşini katleden şahıs sanmış
Tercümanı yaralayan ağabey Esat Aydın’ın ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde kardeşine yapılan zulmü hazmedemediğini ve duruşmaya cüzdanının içine koyduğu jiletle girdiğini aktaran Esat Aydın, "Daha önce mahkemeye hiç katılmadığım için buradaki işleyişi bilmiyordum. Sanığı daha önce görmemiştim. Sanık duruşmaya görüntülü olarak katılmış. Duruşmada bir de tercüman varmış. Tercüman yabancı dilde konuştuğu için onu kardeşimi katleden sanık zannettim. Yanımda getirdiğim jiletle tercümanı yaraladım. Amacım öldürmek değildi. Bir çalışanı yaraladığım için üzgünüm. Çok pişmanım" dedi.


Yurt Dünya 13.10.2022 12:04:27 0

İlginizi Çekebilir

1

İskenderun'da altyapı çalışması sırasında su borusu patladı

2

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı

3

Antalyalı gazeteciler, Nürnberg'de Türk toplumu temsilcileriyle buluştu

4

Kamyonete tutunup patenle ilerlemeye çalışırken otomobilin altında kalan çocuk öldü

5

Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi

6

Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü

7

Adana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

8

Hatay'da depremzede çocuklar için şenlik düzenlendi

9

Mersin'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

10

Mersin'de asayiş uygulaması yapıldı