KAYA: ÇEK KANUNUNDA DÜZENLEME YAPILDI

KAYA: ÇEK KANUNUNDA DÜZENLEME YAPILDI

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya yapmış olduğu açıklamasında “TBMM Genel Kurulu’nda Çek Kanunu'nda yaptığımız değişikliğe göre, 24 Mart 2020'ye kadar işlenen suçtan dolayı mahkum olanların cezalarının infazı bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla durdurulacak. Hükümlü, tahliye tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde çek bedelinin ödenmeyen kısmının 10’da 1’ini alacaklıya ödeyecek. Kalan kısmını 3 aylık sürenin bitiminden itibaren 2’şer ay arayla 15 eşit taksitle ödediğinde ceza mahkumiyeti bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılacak. İnfazın durdurulduğu tarihten itibaren en geç üç ay içinde çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda biri ödenmediği takdirde alacaklının şikayeti üzerine mahkeme hükmün infazının devamına karar verilecek. Hükümlü, taksitlerden birini süresi içinde ilk defa ödemediği takdirde, ödemediği bu taksit sürenin sonuna bir taksit olarak eklenecek. Kalan taksitlerden birini daha ödemediği takdirde alacaklının şikayeti üzerine mahkemece hükmün infazının devamına karar verilecek. Hükmün infazının durdurulması halinde ceza zamanaşımı işlemeyecek. İnfazı durdurulan kişi hakkında mahkemece Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre adli kontrol tedbirine karar verilebilecek. Verilecek kararlarda, hükmü veren icra ceza mahkemesi yetkili olacak. Mahkemece verilecek tüm kararlar alacaklıya tebliğ edilecek. Verilecek kararlara karşı itiraz kanun yoluna gidilebilecek. İtirazın incelenmesinde İcra ve İflas Kanunu'nca belirlenen itiraz usulü uygulanacak. Madde hükümleri, her bir suç için ancak bir kez uygulanabilecek.

Kaya açıklamalarına “ Çek kanunda yapılan düzenlemeler ile bu alandaki sorunların çözümlenmesi amaçlanmıştır “ ifadelerinde bulundu.

 



Osmaniye 25.03.2020 13:30:00 1
Anahtar Kelimeler: : KANUNUNDA DÜZENLEME YAPILDI
Mikail iğde
25.03.2020 21:30:02
İsmail vekilim siyasetin osmaniyedeki sevilen güven duygusunda şüphesi olunmayan üç beş kişinin en başında gelir Gazatenizi severek takip ediyorum bahri başkanum selamlar

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği