Kayseri Şeker Aladağlar Milli Parkı’ndaki yangın için seferber oldu

Kayseri Şeker Aladağlar Milli Parkı’ndaki yangın için seferber oldu

Kayseri Şeker Aladağlar Milli Parkı’ndaki yangın için seferber oldu

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan Aladağlar Milli Parkı’nda başlayan ve Milli Parkın ardından Kapuzbaşı Mahallesi’ne de sıçrayan yangın nedeniyle başlatılan yangın söndürme çalışmalarına, Kayseri Şeker İtfaiye Teşkilatı da katıldı.
Adana, Antalya, Kayseri, Kütahya, Mersin, Muğla, Osmaniye olmak üzere 7 ilde ve ayrı noktalarda çıkan orman yangınlarında, tüm Türkiye gencinden yaşlısına yangın için seferber olurken, Kayseri Şeker de Aladağlar Milli Parkı’nda çıkan yangın söndürme çalışmalarına kendi bünyesindeki İtfaiye Teşkilatı ile katılarak, adeta canla başla mücadele etti.
Saatte 80 kilometre hıza ulaşan rüzgârların da etkisiyle yayılan alevlere teslim olan Aladağlar Milli Parkı, itfaiye teşkilatlarının, ormancıların ve gönüllülerin yardımıyla kontrol altına alındı. Özellikle Milli Parkın yüksek kesimlerinde aniden baş gösteren bir başka yangına da son dakika müdahale eden ve yangının başka noktalarına sıçramasına engel olan Kayseri Şeker İtfaiye Teşkilatı, söndürme çalışmalarına katılan diğer itfaiye erlerine arazözler ile su takviyesi yaparak, yangının kontrol altına alınmasında önemli bir vazifeyi yerine getirmiş oldu.


Güncel 1.08.2021 08:38:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Altınözü ilçesinde takla atan otomobildeki 2 kişi yaralandı

2

Antalya'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 12 zanlı tutuklandı

3

Şoförlerin Yeni Başkanı Mehmet Kara Oldu

4

Mersin'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

5

Antalya Gazeteciler Cemiyetinden gazeteciler için "yeşil pasaport" çağrısı

6

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 25 şüpheli yakalandı

7

Kepez'de Teomanpaşa Semt Evi hizmete açıldı

8

Biletinial'dan kişiye özel etkinlik önerisi hizmeti

9

Mersin'de tırda gümrük kaçağı sigara ve puro ele geçirildi

10

Kahramanmaraş’ta kar yağışı etkili oluyor