Kayseri’deki tesiste günlük 60 ton balık işleniyor

Kayseri’deki tesiste günlük 60 ton balık işleniyor

Kayseri’deki tesiste günlük 60 ton balık işleniyor

Türkiye’nin alabalık yavrularının yüzde 40’ını üreten Kayseri’de kurulan su ürünleri işleme tesisinde, günde 60 ton balık işleniyor.
Kayseri, son dönemdeki yatırımlarla Türk somonunun üretim ve ihracatının önemli merkezlerinden biri haline geldi. Ülkenin ihtiyaç duyduğu alabalık yavrularının yüzde 40’ının da üretildiği Kayseri’de faaliyete geçen su ürünleri işleme tesislerinde de günde 60 ton balık işleniyor. 80 personelin istihdam edildiği tesiste, Kayseri’deki üreticilerin yanı sıra Isparta, Sinop, Elazığ ve Kahramanmaraş gibi illerden getirilen balıklar da işleniyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de, Kayseri’de ilk olan tesisi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Şahin, 2023 yılında 6 bin ton balık ve balık ürünlerinin ihracatının hedeflendiğini kaydetti.


Ekonomi 29.05.2023 14:58:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 2 gündür haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu

2

Antalya’da hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan firari yakalandı

3

Isparta'da "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" başladı

4

Antalya'da muz bahçesinde yangın

5

Burdur'da "Yörük Çalıştayı" temsili Yörük göçüyle başladı

6

Türk Yıldızları, Mersin semalarında prova uçuşu yaptı

7

Burdur'da evde çıkan yangında bir kişi dumandan etkilendi

8

Adana Demirspor, Trabzonspor maçının hazırlıklarına devam etti

9

Antalya'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Futbolda Selectum Junior World Cup Antalya başladı