Kayserililer sanatçılar sokağı ile yeniden buluştu

Kayserililer sanatçılar sokağı ile yeniden buluştu

Kayserililer sanatçılar sokağı ile yeniden buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat merkezine dönüştürülen tarihi Kayseri Kalesi’nin açılışından sonra yeni normal hayata uygun olarak Kayseri Kalesi’nde gezen Kayserililer şimdi de Kayseri Kalesi içerisindeki Sanatçılar Sokağı ile buluştu. Pek çok el sanatı ve sanatçısı kaleye renk kattı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kayseri Kalesi, içerisinde arkeoloji müzesi, kütüphane, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar bulunuyor. Ancak sanatçılar sokağı ile beraber Kayseri Kalesi, pek çok kültür ve sanat etkinliğinin adeta mekanı haline geldi. Kayseri Kalesi’ne gezmeye gelen ziyaretçiler yeni normal hayata uygun olarak buram buram sanat kokan sokakta dolaştılar.
Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi’nde yer alan Sanatçılar Sokağı’nda ise farklı dallardaki sanatçılar sanatlarını izleyiciler önünde sergileme imkanı buluyor. Çömlekçiden, deri sanatçısına, ahşap oymacılığından, kabartma sanatına kadar birçok el sanatı ve sanatçısı kaleye adeta sanat ruhu katıyor.


Güncel 3.07.2020 16:26:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de deprem sonrası 13 bin 573 bağımsız bölümün ihalesi yapıldı

2

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu