Kayseri'nin tescilli İncesu üzümü depremzedelere dağıtıldı

Kayseri

Kayseri'nin tescilli İncesu üzümü depremzedelere dağıtıldı

KAYSERİ - İncesu Belediyesi, 6 Şubat'ta deprem meydana gelen Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki afetzedelere 2 ton üzüm dağıttı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İncesu bağlarından toplanıp kutulanan üzümler Ericek, Çardaklı ve Göksun'daki konteyner kentlerde yaşayan depremzede ailelere teslim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, her fırsatta kardeş ilçeleri Göksun'un yanında olmaya gayret ettiklerini belirtti.

Bu yıl üzüm festivalinde sanatçı için kullanacakları bütçeyle 5 bin depremzede öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıttıklarını aktaran İlmek, şunları kaydetti:

"Bugün de ilçemizin simgesi olan coğrafi tescilli 2 ton üzümü depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Onların da ağızlarını tatlandırmak istedik. Belediye personelimiz Ericek, Çardaklı, Göksun'daki konteyner kentlerde bulunan depremzedelerimize ilçemizim simgesi olan üzümü dağıttı. Her fırsatta kardeş ilçemizin yanında olacağız. Bizler 'Komşusu açken, tok olan bizden değildir.' düşüncesi ile çalışıyoruz. Elimizde olan ne varsa onlarındır. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Devletimizin eli depremzedelerimizin üzerinde olmaya devam edecek."



Yurt Dünya 26.09.2023 14:58:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de asansör boşluğuna düşen yaşlı kadın öldü

2

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

3

GÜNCELLEME - Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

4

Mersin'de yolcu otobüslerindeki 300 kilogram sucuk ve 2 koli çiğköfteye el konuldu

5

Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

6

Hatay'da evden para ve ziynet eşyası çalan şüpheli tutuklandı

7

Adana'da otomobilin dere yatağına devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı

8

Antalya'da sahilde erkek cesedi bulundu

9

Mersin'de üniversiteler arasında akademik işbirlikleri ele alındı

10

Cookshop Markalar Topluluğu'nda üst düzey atama