Kaza sonrası kalçasında kırık ve çıkık oluşan köpek, Osmaniye’de tedavi edildi

Kaza sonrası kalçasında kırık ve çıkık oluşan köpek, Osmaniye’de tedavi edildi

Hatay’da araç çarpması sonucu kalçası kırılan ve kalça eklemi çıkan köpek, getirildiği Osmaniye’de tedavi edildi.

Hatay’da araç çarpması sonucu kalçası kırılan ve kalça eklemi çıkan köpek, getirildiği Osmaniye’de tedavi edildi. 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin etkisinden dolayı konteynerde yaşamak zorunda kalan “Kanal” ailesinin bir ferdi olan iki yaşlarındaki ‘Şila’ adlı dişi köpek, gece saatlerinde karayolundan karşıdan karşıya geçerken araç çarpması soncu yaralandı. 
Köpeğin sahibi Hakan Kanal, “Kaza sonrası köpeğimiz ve eşim Deniz için çok zor bir süreçti, köpeğimizin öleceğini düşündük çünkü. Bir vesileyle HAYTAP’a ulaştık ve köpeğimizin tedavisi yapıldı ve kızımız yürüyor. Çok mutluyuz emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 
Deniz Kanal,köpeğine çarpan sürücünün arkasına bile dönüp bakmadan gittiğini ifade etti. 
Kanal, “Çarpıp kaçmanın etkisiyle köpeğimizin kırık kemik seslerini duydum. O ve ben bu durumdan çok korktuk. Hatay'da depremden dolayı hiçbir imkan yok. Ben ve eşim beden eğitimi öğretmeni olmamıza rağmen atanamadık. Depremden sonra da başka sektörlerinde çalışarak mücadele etmeye çalışıyorduk. Hatay'da bulunan Veteriner kliniği röntgende çekmişti ancak kırık operasyonunun daha uzman bir kadro ile yapılması gerektiğini söylediler. İmkânsızlıklarımızdan dolayı etraflıca soruşturduğumuzda HAYTAP'a ulaştık. HAYTAP, bizleri kabul etti. Tedaviden ve sonraki bakımından hiçbir ücret alınmadı.Ücretsiz bir şekilde köpeğimizin tedavisine ve operasyon sonrası bakımlarını yaparak tüm süreci bizler de bilgilendirdiler. Ailemizin bir ferdi olan Şila’mızı bize geri verdiler.” Dedi. 
Köpeğin tedavi süreciyle ilgili bilgi veren HAYTAP Genel Sekreteri Veteriner Hekim Ali Laçinbala, “Bölgede sahipsiz sokak hayvanlarına tedavi hizmeti sağlayan HAYTAP Tedavi Merkezi onlarca canın tedavisini karşıladı ve karşılamaya devam ediyor.Şila'da depremzede canlardan bir tanesi olarak tedavi kapsamına alınan bir miniğimiz. Kalçasına at nalı şeklindeki pilak yerleştirerek kırık odağını sabitlediğimiz ve “togglepin” tekniği ile de “femur” eklemini yerine oturtturduğumuz başarılı bir operasyon geçirdi. Bölgede bu tip kırığın yapılabileceği ender tesislerden bir tanesini HAYTAP'a ait olması bizleri de ayrıca gururlandırıyor. Operasyon masrafı ve operasyondan sonraki dönemde yoğun bakım ünitesinde özel yoğun bakım mamaları ile beslediğimiz canımızın 20 günlük tedavi masraflarının tamamı gelen bağışlarla karşılandı. Sporu ve doğayı seven arkadaşların yaptıkları yürüyüşlerin küçük bir cana ikinci bir yaşam hakkı vermesi bizler tarafından çok benimsendi. Doğada kalın, yaşamı sevin. Yaşam ellerinizde.” Diye konuştu. 



Osmaniye 23.10.2023 16:51:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Gizlice Seçildi

2

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolu Tamamlandı

3

Osmaniye'de 5 kişi tutuklandı

4

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

5

Osmaniye'de Bahar Temizliği

6

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor

7

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

8

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

9

Osmaniye'de uçurtma şenliği

10

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı