Keçecioğlu Mahallesi’nde meralar belediye hizmet alanı oldu

Keçecioğlu Mahallesi’nde meralar belediye hizmet alanı oldu

Keçecioğlu Mahallesi’nde meralar belediye hizmet alanı oldu

Perşembe Çevreyi, Doğayı Koruma ve Yaşatma Platformu, beldenin Keçecioğlu Mahallesi’ndeki meraların Perşembe Belediyesinin temmuz ayındaki belediye meclis toplantısında “belediye hizmet alanı” olarak kullanılması kararına tepki gösterdi.
Platform adına açıklamalarda bulunan Ecder Dombaycı, "Keçecioğlu Mahallesi olarak topraklarımızın kamulaştırılmasına, organize sanayinin büyümesine ve meralarımızın hazineye devredilmesine karşı davalar açtık. Süreç devam ediyor. Hal böyleyken Perşembe Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısında bir karar almış. Belediyeye göre bu yerler kamulaşacak, organize büyüyecek, meralar da organize sanayi içine dahil olacak. Bu arada kullanılmayacak meralar da belediyeye devir olsun diye oylama yapmışlar. Bizim Cinboğar dediğimiz, çocukluğumuzda top oynadığımız, bugün hayvan otlatılan meralar için belediye hazineye başvuracakmış. Belediyeyi, tüm Perşembe halkını haklı mücadelemizde yanımızda görmek isterdik“ dedi.
Meclis toplantısında alınan karar ise şöyle:
"Beldemiz Keçecioğlu Mahallesi’nde tapunun 134 ada 270 parsel numarasında kayıtlı 14.455,69 metrekare miktarlı kamu orta malı olan mera vasıflı taşınmaz organize sanayi bölgesinin genişlemesi, bölgede hayvancılığın bitmiş olması, sanayi alanının yakınında kalması, mevcut meranın bir kısmının organize müdürlüğüne devredilmesi ve mera vasfını yitirmiş olmasından dolayı mera olarak kullanılamamaktadır. Bu nedenle 134 ada 270 parsel numarasında kayıtlı 14.455,69 metrekare miktarlı kamu orta malı olan mera vasıflı taşınmazın ’belediye hizmet alanı’ olarak kullanılmak üzere tahsisinin talebinde bulunulmasına oy birliği ile karar verildi."


Güncel 29.07.2022 20:05:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Minik öğrenciler harçlıklarını askıda ekmeğe dönüştürdü

2

Kadirli ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 15 şüpheli yakalandı

3

DeFacto'dan Dünya Uyku Günü'ne özel pijama koleksiyonu

4

Çocukların moral bulması için hastane duvarlarını resimlerle renklendirdi

5

Mersin'de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla yakalanan şüpheli tutuklandı

6

Mersin'de 21 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

7

Aras Kargo'da üst düzey atama

8

Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın hazırlıkları değerlendirildi

9

İşlenmiş ve paketli gıdalar tuz tüketimini artırıyor

10

Akbank "İş Hayatında Kadın Araştırması"nın sonuçlarını paylaştı