Tarih: 17.09.2020 12:36

Keçiören Belediye Başkanı Altınok: "Kanguru görmek isteyen Keçiören'e gelsin"

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Kanguru görmek isteyenlerin Avustralya’ya gitmesine gerek yok, merak edenler Keçiören’e gelip Dogal Yasam Parkimizi ziyaret edebilir.” dedi.

Keçiören Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre, Keçiören’de bulunan Dogal Yasam Parki birçok türden canliya ev sahipligi yapiyor.

Parkta bulunan valabi türü kanguru ve kesesinde tasidigi yavrusu ziyaretçilerin ilgi odagi oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, parktaki canli türlerinin sayisini her geçen gün artirdiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

“Dogal Yasam Parkimizda keçi, tavuk, esek, midilli, valabi, maymun, ceylan, emu kusu, Ankara keçisi, tavus kusu, sülün, lama, geyik ve kanatli hayvanlardan olusan birçok türde canlimiz var. Bu parkimizda, gençlerimize ve çocuklarimiza bir taraftan hayvan sevgisini asilarken diger yandan da canlilar alemini tanitarak tabiatla iç içe vakit geçirmeleri için firsat sunuyoruz. Hayvan çesitliligini artirdigimiz parkimizi, girisine insa ettigimiz kapi, park içerisine sabitledigimiz kus yuvalari ve peyzaj çalismalariyla daha estetik bir görüntüye kavusturduk.”

Ankarali ve Keçiörenlileri dogal yasamla iç içe olan parka davet de eden Altinok, buradaki canlilar sayesinde ailelerin çocuklarina hayvan sevgisini asilama imkâni bulacaklarini kaydetti.

Kanguru görmek isteyenlerin Avustralya’ya gitmesine gerek olmadigini ifade eden Altinok, kanguruyu merak edenlerin Keçiören’e gelip Dogal Yasam Parki'ni ziyaret edebileceklerini belirtti.

Verilen bilgiye göre, anavatani Avustralya olan valabi kangurularinin ortalama ömrü 20 yil. 80-100 santimetre ortalama boya sahip olan valabi kangrularinin gebelik süresi ise 20-40 gün. Valabi kangrulari, meyve, tohum, böcek ve yesil sebzelerle besleniyor. Görme duyulari zayif olan valabi kangurularinin koklama ve isitme yeteneklerinin ise oldukça kuvvetli oldugu biliniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —