ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesi, Ankara'da özel ve devlet üniversitelerinin sosyal alanlarini güzellestirmek için peyzaj destegi veriyor.
Keçiören Belediyesi'nin açiklamasina göre, belediye; ilk, orta, lise düzeyinde okullar ile üniversitelerin eksiklerini tamamlamak için egitim yuvalarina verdigi destegi sürdürüyor.
Bu kapsamda son olarak Haci Bayram Veli Üniversitesi kampüsünde bulunan bank, kamelya ve çöp kovalarini boyayan Keçiören Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri, yeni egitim ögretim dönemi hazirliklari için ayrica üniversite bahçesine dikilmek üzere 50 adet de lavanta teslimati yapti.
Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, ilçede bulunan okullara ve baskentte egitim faaliyeti gösteren birçok üniversiteye destek verdiklerini belirterek, Ankara Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi, Saglik Bilimleri Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi, Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi gibi birçok üniversitenin çesitli kampüslerinde peyzaj çalismasi yaptiklarini aktardi.
Altinok, ilk belediye baskani seçildigi 1994'ten beri egitime destek konusunda yaptigi çalismalara deginerek, sunlar kaydedildi:
"1994 yili Keçiören'de ve Türkiye'de belediyecilik konusunda dönüm noktasidir. Keçiören'den belediye baskani olmamiz istendi, biz de Keçiören'e hizmetkar olduk. Egitim, saglik ve güvenlik konularinda kurumlarimiza yönelik desteklerimiz diger belediyelere de örnek oldu. Özellikle egitime destek konusunda yaptigimiz çalismalar merkezi yönetim tarafindan kanunlastirildi ve yerel yönetimlerin egitimi desteklemeleri noktasinda önleri açildi. Egitime destek faaliyetleri kapsaminda üniversitelerin sosyal alanlarini güzellestirmek için özel veya devlet kurumu ayrimi yapmaksizin peyzaj destegi vermeye devam ediyoruz."