Keçiören Belediyesi'nden Hacıkadın Deresi'nde kentsel gelişim çalışması

Keçiören Belediyesi

Keçiören Belediyesi'nden Hacıkadın Deresi'nde kentsel gelişim çalışması

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Keçiören'deki kentsel gelisim çalismalarinin Hacikadin Deresi'nde tüm hiziyla devam ettigini belirterek, "Kentler insan gibidir. Önce insa edilir, sonra zaman içerisinde eskiyerek estetigini kaybeder. Yerel yönetimlerin temel görevi de kentin hücrelerini yenileyerek modern görüntüsünü muhafaza etmektir." ifadelerini kullandi.

Keçiören Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre, göreve geldigi 1994 yilinda baslattigi kentsel dönüsüm çalismalariyla modern Keçiören'in mimari olan Altinok, ilçenin daha estetik bir görünüme kavusmasi için sokak sokak gezerek metruk yapilarin yikimi için talimatlar veriyor.

Bu kapsamda Keçiören Hacikadin Deresi bölgesinde çalisma yürüten Keçiören Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, onlarca gecekondunun yikimini gerçeklestirdi.

- "Tarihimize sahip çikiyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, dogup büyüdügü Keçiören'in hizmetkari oldugunu belirterek, "Sehir, medeniyet demektir. Sehrimizi insa ederken tarihimize ve özümüze ait olan degerleri kentimizde yayginlastirmak için elimizden gelen her türlü çalismayi yapiyoruz." ifadelerini kullandi.

Sürdürülebilir bir kentsel gelisim için Keçiören'de görüntü kirliligi olusturan, risk tasiyan ve insanlarin yasam kalitesini tehdit eden yüzlerce gecekondunun yikimini gerçeklestirdiklerini aktaran Altinok, sunlari kaydetti:

"Kentler insan gibidir. Önce insa edilir, sonra zaman içerisinde eskiyerek estetigini kaybeder. Yerel yönetimlerin temel görevi de kentin hücrelerini yenileyerek modern görüntüsünü muhafaza etmektir. Biz de sehrimizde yikilmasi gereken metruk yapilari tespit ediyoruz. Kimi zaman da vatandaslarimiz bölgelerinde bulunan metruk yapilari bizlere ihbar ediyor. Mal sahiplerinin de iznini alarak vatandaslarimizin güvenligini ve sagligini tehdit eden bu yapilardan Keçiören'i kurtariyoruz. Çevre ve Sehircilik Bakanligi'miz ile kentsel dönüsüm projelerimizi ve ilçemizde hangi bölgeleri öncelikli olarak bu proje kapsamina dahil edecegimizi görüstük. Böylece ilçemizin birçok noktasinda kentsel gelisim çalismalarimizi baslattik."



Politika 12.07.2020 15:26:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı