Keçiören Belediyesi’nin ‘Ailem Olur Musun?’ uygulaması 93 canlıya yuva buldu

Keçiören Belediyesi’nin ‘Ailem Olur Musun?’ uygulaması 93 canlıya yuva buldu

Keçiören Belediyesi’nin ‘Ailem Olur Musun?’ uygulaması 93 canlıya yuva buldu

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına yuva bulmak için başlatılan “Ailem Olur Musun?” uygulaması 6 ayda 93 canlıyı yeni yuvalarına kavuşturdu.
Sokak hayvanlarına yuva bulmayı kolaylaştırmak için Keçiören Belediyesi tarafından başlatılan “Ailem Olur Musun?” uygulaması 93 canlıya 6 ayda yeni yuva buldu.
Sokak hayvanlarına karşı toplumsal duyarlılığın artmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “İlçemizin farklı noktalarında bulduğumuz bakıma muhtaç kedi ve köpek yavrularını bakım ve tedavi altına alıyoruz. Daha sonra da onlara mutlu olacakları bir yuva buluyoruz. Web sitemizde yer alan “Ailem Olur Musun?” platformu üzerinden sahiplendirmek istediğimiz canlılarımızı yayımlıyoruz. Vatandaşlarımız da burada bulunan formu doldurarak belediyemize sahiplenme başvurusunda bulunuyor. Ekiplerimiz başvuruyu yapan hayvan severimizle iletişime geçerek sağlıklı olan canlımızı sahiplendiriyor. Sokak canlılarımıza yuva olan her bir ailemize teşekkür ediyoruz” dedi.
“Vatandaşlar da sahiplendirebiliyor”
Uygulama, Keçiören Belediyesi ekiplerince koruma altına alınan bakıma muhtaç canlıları yeni yuvalarına kavuşturmanın yanı sıra hayvan sahiplendirmek isteyen vatandaşlara da kolaylık sağlıyor. Belediyenin kurumsal web sitesinde yer alan platformdaki ‘Sahiplendirmek İstiyorum’ seçeneğini tıklayanlar, sahiplendirmek istedikleri canlının bilgisini ve fotoğrafını girerek Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerine iletebiliyor. Böylece bu canlılar da “Ailem Olur Musun?” platformunda yayımlanabiliyor.


Güncel 2.06.2022 09:32:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Depremde hasar gören Kapıçam Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yenilendi

2

Tarık Biberovic Red Bull ailesine katıldı

3

Helikobakter pilori mide kanseri riskini artırıyor

4

Enerjisa dağıtım şirketleri 2025'te üç ilde 9,8 milyar liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi

5

Aladağ'da öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi

6

Adana'da restoranda öldürülen gencin gözaltına alınan arkadaşı tutuklandı

7

Mersin'de sigara kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı

8

Garanti BBVA Mavi Nefes Projesi'ne desteğini 2025'te de sürdürdü

9

Plajlarda görülmeye başlanan Akdeniz foklarının "dinlenmelerine izin verin" uyarısı

10

Antalya'da uyuşturucu operasyonu düzenlenen evde 8 tabanca ve 3 tüfek ele geçirildi