Keçiören “TMM” konserleri Çankırılılar gecesiyle başladı

Keçiören “TMM” konserleri Çankırılılar gecesiyle başladı

Keçiören “TMM” konserleri Çankırılılar gecesiyle başladı

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesi, TMM (Temizlik, Maske, Mesafe) etkinliklerine “Hemsehri Geceleri” konserleriyle baslangiç yapti.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Çankirililar “Hemsehri Geceleri” konserlerinde bir araya geldi.

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda düzenlenen ilk TMM konseri, Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan yayinlanan “Pandemi Genelgesine” göre alinan tedbirler çerçevesinde gerçeklestirildi.

Bu kapsamda uzaktan ates ölçme, sosyal mesafe gözetilerek sahaya giris-çikis, oturma düzeni, maske kullanimi, dezenfektan üniteleri ve bilgilendirme afisleriyle konser alani donatildi. Ayrica konser alaninda yogunluk olusmamasi için “online ücretsiz bilet” sistemi kullanilarak alanin kapasitesinden fazla kisinin konser alanina girmemesi saglandi.


- "Bayramda da Keçiörenlilere özel bir sürprizimiz olacak"


Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Aylar sonra Çankirililar Gecesi ile gönüllere hitap edip, gönüllerin pasini silelim istedik. Türküler yasadiklarimizi, tarihimizi, acimizi, nesemizi, geçmisimizi anlatir. Bundan sonra da konserlere devam edecegiz.” ifadelerini kullandi.

Altinok, koronavirüs salgininin yayiliminin önlenmesine yönelik tedbirler alinarak sosyal ve kültürel etkinliklerin Keçiören’de basladigini belirtti.

Altinok, “Yeni normallesme döneminde Keçiörenlilere bir hava aldiralim, türkülerimizle gönüllerin pasini silelim, cosalim istedik. Gecemizi güzellestiren sanatçilarimiza ve misafirlerimize tesekkür ediyorum. Keçiören daha huzurlu ve güzel olacak. Bayramda da Keçiörenlilere özel bir sürprizimiz olacak.” degerlendirmesinde bulundu.


- “Türkiye talimatla yönetilmiyor”


Altinok, Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi'nin ibadete açilmasina iliskin, sunlari kaydetti:

"Bir devrin açilis ve kapanisidir Ayasofya. Osmanli Devleti, 22 milyon kilometrelik egemenlik sahasinda herkesi dininde ve inancinda serbest birakmistir. Dinlere dokunmamis, soymamis, imar ve ihya etmistir. Yunanistan Osmanli’da 400 yil kalmistir. Oradaki camiler yikilmis, yerle yeksan edilmis ya da kiliseye çevrilmistir. Estergon sehrini Kanuni Sultan Süleyman fethediyor. Buraya insa ettigi cami simdi ihtisamli bir kilise halindedir. Budapeste, yani 'Nazli Budin' diye sarkisi da vardir. Budapeste nehrinin üzerine yapilan cami, kilise yapilmistir. Birçogu yikilmis, yakilmis, ahir yapilmistir. Biz de medeniyetimize, tarihimize, geçmisimize sahip çikiyoruz. Ülkemizde aldigimiz karara karismaya çalisiyorlar. Türkiye muz cumhuriyeti degildir, talimatla yönetilmiyor.”




Yurt Dünya 25.07.2020 12:50:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

2

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

3

Antalya'daki Kumköy sahilinde ve Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

4

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil büfeye girdi 4 kişi yaralandı

5

Adana'da depremde yıkılan Tutar Apartmanı ile ilgili davanın görülmesine devam edildi

6

Burdur'da çölyak hastaları için glütensiz besin atölyesi açıldı

7

Mersin'de çıkan anız yangını söndürüldü

8

Mersin'de limon bahçesinde kenevir yetiştiren zanlı yakalandı

9

Antalya'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı

10

İskenderun'da köpek balıkları ve vatozların korunmasına yönelik çalıştay düzenlendi