Keçiören'de Cumhuriyet çoşkusu Azerin konseriyle yaşandı

Keçiören

Keçiören'de Cumhuriyet çoşkusu Azerin konseriyle yaşandı

ANKARA (AA) - Keçiörenliler, Cumhuriyetin ilaninin 97'nci yilini coskulu Azerin konseriyle kutladi.

Keçiören Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre, Cumhuriyetin ilaninin 97'nci yilini kutlamak için Keçiören Belediyesi tarafindan, Neset Ertas Sanat ve Gösteri Merkezi'nde Azerin konseri düzenlendi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, sunlari kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti küllerinden dogan, küllerinden devlesen, yeniden dirilen, dünyaya diz çöktüren ve istiklalini ilan eden büyük bir Cumhuriyettir. Milyonlarca sehidimizin kani ile aldigimiz bu topraklari bizlere vatan yapan basta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaslarina, tüm sehit ve gazilerimize yüce Rabbim’den rahmet diliyorum, mekanlari cennet olsun. Cumhuriyetimizin 97'nci yili kutlu olsun, devletimiz ebed müddet var olsun."


- "Vatani olmayanin mezari da olmaz"


Yasamak için de ölmek için de vatana ihtiyaç duyulduguna dikkati çeken Baskan Altinok, sunlari kaydetti:

"Atatürk diyor ki, 'Ey Türk gençligi! Atani tanidikça kendinde büyük isler basarmak için güç, kuvvet ve kudret bulacaksin.' Iste biz binlerce yillik tarihi olan ulu çinar bir milletin torunlariyiz. Bir sairimiz de diyor ki, 'Ölmeye vatan yahsi, olmaya vatan yahsi.' Yani olmak için, yasamak için vatan lazim, ölmek için de vatan lazim. Vatani olmayanin mezari da olmaz."


- "Cumhurbaskanimiz 'sahin bir politika' izliyor"


Altinok, Fransa Cumhurbaskani Macron'un Türkiye'yi ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i hedef alan açiklamalarini Türk ve Islam düsmanligi olarak tanimlayarak, Fransa Cumhurbaskanini kinadigini dile getirdi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Fransiz ürünlerine boykot çagrisinin milli bir durus oldugunu kaydeden Altinok, sunlari söyledi:

"Makron'u kiniyoruz. Kafayi Türkiye'ye takmis, nereye baksa Türkiye'yi görüyor. Geçmiste bizi birbirimize düsürmüslerdi, kafamizi kaldirip etrafimizi göremiyorduk. Artik milli menfaatlerine, gelecegimizin menfaatlerine, masum ve mazlum milletlerin menfaatlerine yönelik politika izleyen, hakkini ve hukukunu savunan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Dertleri Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'la. Çünkü onlara dikilen, onlara karsi dik durus sergileyen bir tek Cumhurbaskanimiz var. Asil dertleri Türkiye’dir. Önce Cumhurbaskanimizi indirip sonra da taseronlarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetme derdindeler. Ama Cumhurbaskanimiz sahin bir politika izliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli menfaatlerini savunan bir politika izliyor. Bu nedenle de dolar ve avro artiyor, Türkiye'yi ekonomik yönden yipratmak istiyorlar. Türkiye gelistikçe, silah sanayisini kendisi kurdukça emperyalistler hedef olarak bizi görüyorlar."

- "Sonuna kadar Azerbaycan'in yanindayiz"

Türkiye'nin, Ermenistan ile hakli mücadelesinde Azerbaycan'a daima destek verdigini kaydeden Altinok su ifadeleri kullandi.

"Türkiye egilmeden, bükülmeden, kivirmadan dimdik Azerbaycan'in yaninda duruyor. Azerbaycan da Ermeniler tarafindan 30 yil önce isgal edilen topraklarini almak için birçok sehit veriyor. 'Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir, toprak eger ugrunda ölen varsa vatandir.' diyerek vatan ve devlet olmanin bedelini ödüyorlar. Biz de sonuna kadar Can Azerbaycan'in yanindayiz. Yüce Rabbim Azerbaycan Türk ordumuzu muvaffak eylesin. Insallah bir an önce Karabag'da Azerbaycan bayragi dalgalansin."

Programa, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok'un yani sira, AK Parti 26'nci dönem Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Azerbaycan Ankara Büyükelçiligi yetkilileri, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.



Yurt Dünya 28.10.2020 13:07:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

2

Hatay'da tefecilik operasyonunda 4 zanlı tutuklandı

3

Fransa bayraklı "L'austral", Alanya Limanı'na demirledi

4

Hatay'da başarılı sporcular ödüllendirildi

5

Isparta'da firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

6

Mersin'de "Gençlik Koşusu" düzenledi

7

Adana'da devrilen otomobilde sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı

8

Alanya'da duvara çarpıp yanan otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetti

9

Burdur Gölü'nün kenarında "Gül Yolu" projesi başlatıldı

10

Kahramanmaraş'ta Gazze yararına kermes düzenledi