Keçiören’de görme engelli vatandaşlara "online" Kur’an kursu

Keçiören’de görme engelli vatandaşlara

Keçiören’de görme engelli vatandaşlara "online" Kur’an kursu

ISTANBUL (AA) - Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, engelli vatandaslarin dini egitim almalarinin en temel haklari oldugunu belirterek, "Koronavirüs sürecinde görme engelli vatandaslarimiz için baslattigimiz online egitimlerimiz devam ediyor. Örgün egitimlerimiz yeniden basladiginda isitme engelli vatandaslarimizin da Kur’an kurslari kaldigi yerden devam edecek.” ifadelerini kullandi.

Keçiören Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre, Keçiören Belediyesi Engelli Danisma Merkezi ve Keçiören Ilçe Müftülügü is birliginde görme engelliler için açilan Kur’an kursu, kursiyerlerin özel gereksinimleri göz önünde bulundurularak online ortamdan devam ettiriliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Kur’an okumaya baslayan ve egitime katilmak isteyen her bir görme engelli vatandasa online ortamdan kurs imkani verebileceklerini belirterek, “Görme engelli katilimcilarimizin egitimlerini aksatmamak için evlerine en yakin camilerde açtigimiz Kur’an kursu Kovid-19 sürecinde online olarak devam ediyor. Alaninda uzman görme engelli egitmenlerimiz tarafindan verilen kurslarimizin sayisini talebe göre artiracagiz. Kursiyerlerimize kabartma yazili Kur’an-i Kerim temininde bulunan Keçiören Ilçe Müftülügüne de tesekkür ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Verilen bilgiye göre, Kur-an’i Kerim okumaya baslamis olup online olarak ders almak isteyen görme engelli vatandaslarin, “0312 360 3030” nolu telefonu arayarak Keçiören Belediyesi Engelli Danisma Merkezine ya da Keçiören Ilçe Müftülügüne müracaat edebilecek.




Politika 4.06.2020 14:37:23 0