Keçiören'de "organik köylü pazarı" gelir kapısı oldu

Keçiören

Keçiören'de "organik köylü pazarı" gelir kapısı oldu

ISTANBUL (AA) - Keçiören Belediyesi, ilçeye bagli köylerde tarimsal üretim yapan çiftçilerin ürünlerini satabilmeleri için Keçiören'in 3 farkli noktasina "organik köylü pazari" kurdu.

Keçiören Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre, Belediye, ilçedeki çiftçilere sagladigi tohum ve fide desteginin ardindan simdi de üretilen ürünlerin satisi için organik köylü pazari kurulmasi amaciyla Ayvali Fatih, Aktepe Persembe ve Baglum Pazar alanlarini çiftçilere tahsis etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, "Çiftçilerimizin ürettikleri ürünlerin ekonomik anlamda deger bulmasi için ilçemizde organik köylü pazari kurulmasi için imkan sagladik. Çiftçilerimiz tarlada, bagda, bahçede, bostanda yetistirdikleri sebze ve meyveleri burada satarak ev ekonomilerine katkida bulunuyor." ifadelerini kullandi.

Keçiören'de organik tarimsal üretimi tesvik ederek vatandasin saglikli gida tüketebilmesine imkan sagladiklarini kaydeden Altinok, çiftçilere verilen desteklerin her geçen yil artarak devam edecegini bildirdi.


- "Tarim stratejik konuma sahip"


Keçiören'i, organik tarimsal üretimin merkezi haline getirmek için büyük bir yol katettiklerini vurgulayan Altinok, su degerlendirmelerde bulundu:

"Yerli ve milli ata tohumumuzu yayginlastiriyoruz. Hem sagligimiz için hem de ekonomik gelir anlaminda genleriyle oynanmamis olan tohumlarimizi gelecek nesillere miras olarak birakacagiz. Çiftçilerimize destek olarak verdigimiz tohumlar ata tohumudur, organiktir ve daha lezzetlidir. Artik silah, top, tüfek yerine tarimsal üretimde güçlü olmak önemli hale geldi. Dolar, avro, nükleer silahlar, biyolojik silahlar ise yaramiyor. Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla birlikte tarim daha stratejik bir konuma geldi. Köylülerimize her türlü destegi verdik, vermeye devam edecegiz. Köylerimizi Türkiye'de örnek hale getirecegiz."



Yurt Dünya 12.10.2020 14:04:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin Mut'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2

Adana'da ev ve ahırda çıkan yangın söndürüldü

3

Hatay'da sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü

4

Adana'da arazi kavgasında 4 kişi gözaltına alındı

5

Kahramanmaraşlı şoför kullandığı tırı gelin aracı yaptı

6

Antalya'da uçuruma yuvarlanan safari aracındaki 1 turist öldü, 3 kişi yaralandı

7

Antalya'da denizde ceset bulundu

8

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

9

Yüreğir'de temizlik çalışması yapıldı

10

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un Kahramanmaraş'taki ailesine acı haber verildi