Keçiören'de seyir amaçlı sıcak hava balonu hizmete sunuldu

Keçiören

Keçiören'de seyir amaçlı sıcak hava balonu hizmete sunuldu

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesi, Kurban bayraminin birinci gününde Ankara’da bir ilke daha imza atarak sicak hava balonu gezisiyle, “Uçmaya Hazir Misin Ankara?” adi altinda bir etkinlik düzenledi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Keçiören Belediyesi, Kurban bayraminin birinci gününde Ankaralilari ve Keçiörenlileri Fatih Caddesi güzergahinda bulunan açik alanda sicak hava balonuyla bulusturdu.

Adrenalin tutkunlarina, Ankara ve Keçiören’i havadan seyretme imkani sunan etkinlikte ilk uçusu Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok ailesi ile birlikte gerçeklestirdi. Etkinlige, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan’in yani sira siyasisi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri de katildi.

Etkinlik alanina giriste katilimci vatandaslari selamlayan Baskan Altinok, daha sonra kürsüde yaptigi konusmasinda vatandaslarin Kurban bayramini tebrik etti.

Açiklamada verilen bilgilere göre, etkinlikte katilimcilara hitap eden Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, "Hizmet anlaminda sadece yerde degil havada da variz. Cumhuriyet Kulesi de havada, Estergon Kalesi Ankara’yi setretme imkani sunan bir noktada, teleferigimiz de yine Ankara’nin birçok yerini görme imkani saglayan güzergahta seyahat imkani sagliyor. Yeni hizmetimiz olan sicak hava balonu, yeryüzündeki ve gökyüzündeki bütün güzellikleri vatandaslarimizin begenisine sunuyor." ifadelerini kullandi.

Altinok, “Mübarek Kurban bayraminin Islam alemine ve tüm insanliga hayirlar ve güzellikler getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Su anda Kovid'li (Kovid-19) bir bayram yasiyoruz. Insallah bu beladan, bu musibetten gerekli itinayi göstererek hem milletimiz hem de bütün insanlik bir an önce kurtulur." degerlendirmesini yapti.

- “Türkiye’de, belediye imkanlariyla yapilan ilk kuleyi insa ediyoruz”

Altinok konusmasinda, hizmet anlaminda Keçören’in ilklerle anilan bir ilçe oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Ilçemize teleferigi yaptigimizda, ‘Sehir içinde teleferik olur mu?’ dediler. Ama daha sonra hem Ankara’da hem Türkiye'de birçok belediye baskanimiz, yani imkani olanlar teleferik yapmaya basladilar. Böylece, sehir içerisinde, kent içerisinde teleferigin bir ihtiyaç oldugunu göstermis olduk. Cumhuriyet Kulesi Türkiye'nin en yüksek kulesidir. Kulemiz, Türkiye'de bir belediyenin kendi imkanlariyla yaptigi ilk kuledir. Ihalesini yaptik, Rabbim nasip ederse 2021’de açacagiz ve Keçiören'e, Ankara'ya ve ülkemize kazandirmis olacagiz.

Atakule, rahmetli Altinsoy döneminde yapildi. Ankara Büyüksehir Belediyesi bu kuleyi Vakiflar Bankasi ile ortak yapabildi. Atakule, 107 metre, Cumhuriyet Kulesi insallah 186 metre olacak. Atakule'ye göre daha fazla gezilecek yer barindiracak ve daha fazla aktivitenin bulundugu muhtesem bir eser olacak. En üst katta da çocuklarimiz için uzay terasi ve bilim merkezimiz olacak.”

- “Balonla Ankara'mizi ve Keçiören'imizi temasa edecegiz”

Çocuklarin ve gençlerin keyifli vakit geçirebilmeleri için hizmet çesitliligini artirdiklarini da aktaran Altinok, sunlari kaydetti:

“Milletlerin ve devletlerin gelecegi çocuklari ve gençleridir. Çocuklarimizi ve gençlerimizi yetistirmek için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam ediyoruz. Birçok projemiz var. Bunlardan biri de ‘Bilim Parki’ projemizdir. Çocuklar ve gençler için Türkiye'de olmayan bir diger projemiz ‘Ekolojik Park’ projesidir. Ilçemizde bulunan Tema parkimizi gelistirerek sehrimize yeniden kazandiracagiz. Çocuklarin doya doya vakit geçirdigi survivor parkimizi da hizmete açtik.

Ayrica Deniz Dünyasi akvaryumumuz Türkiye’de bir ilk olarak hizmete baslamistir. Yeni baliklar getirdik. Bütün dünyadaki okyanus ve denizlerin hem üstündeki hem altindaki canlilari burada görme imkani sunuyoruz. Teleferik ve Deniz Dünyasi bayram boyunca ücretsiz. Sicak hava balonu hizmetini baslattik. Balonla Ankara'mizi ve Keçiörenimizi temasa edecegiz. Bu sene 50 milyonluk spor yatirimi yapiyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiza, Gençlik ve Spor Bakanimiza ve Spor Toto Teskilati Baskanimiza tesekkür ediyorum.”

Protokol konusmalarinin ardindan Baskan Altinok ilk uçusu ailesiyle birlikte gerçeklestirdi. 8 kisilik sepeti bulunan, 250 bin fit küp büyüklügündeki balon ile kontrollü olarak “Bagli Uçus” yapildi. Bir ay boyunca Keçiören’de hizmet verecek olan balon, 30 Agustos’ta final uçusunu gerçeklestirecek.



Yurt Dünya 1.08.2020 11:25:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da toz taşınımı etkili oluyor

2

Antalya'da ruhsatsız güzellik merkezi hakkında işlem başlatıldı

3

Serik Belediye Başkanı Kumbul, muhtarlarla bir araya geldi

4

Antalya'da tüfekle rastgele ateş eden kişi polis tarafından ikna edildi

5

Hatay'da yurda yasa dışı yollarla giren 22 yabancı uyruklu yakalandı

6

Hatay'da Kut'ül Amare Zaferi kutlandı

7

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

8

Mersin'de terör örgütü DEAŞ operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

9

Kumlucalı judocular Milli Takıma girebilmek için mücadele edecek

10

Adana'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı