Keçiörenliler Ankara'nın başkent oluşunun 97'nci yılını kutladı

Keçiörenliler Ankara

Keçiörenliler Ankara'nın başkent oluşunun 97'nci yılını kutladı

ANKARA (AA) - Ankara'nin baskent olusunun 97'nci yildönümünü dolayisiyla düzenlenen etkinlige katilan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, "Devletimizin binlerce yila dayanan bir tarihi vardir. 'Ya Istiklal Ya Ölüm' düsturuyla bu topraklarin sahibi oldugumuzu tescil eden bir kahramanlik öyküsünün sahibiyiz." ifadesini kullandi.

Keçiören Belediyesi'nden yapilan yazili açiklamaya göre, belediye, Ankara'nin baskent olmasinin 97'nci yildönümü dolayisiyla Kalaba Kent Meydani'nda seymen gösterileri esliginde bir program düzenledi.

Açiklamada, söz konusu programda yaptigi degerlendirmelere yer verilen Keçiören Belediye Baskan Altinok, sunlari kaydetti:

"Devletimizin binlerce yila dayanan bir tarihi vardir. 'Ya istiklal ya ölüm' düsturuyla bu topraklarin sahibi oldugumuzu tescil eden bir kahramanlik öyküsünün sahibiyiz. Bizler de Keçiörenliler olarak Milli Mücadele'nin karargahinda yasiyor oldugumuz için çok sansliyiz."


- "Istiklal Mücadelesi Müzesi kuracagiz"


Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele'de karargah olarak kullanilan Çoban Mektebi'ni Istiklal Mücadelesi Müzesi haline getireceklerini belirten Altinok, su ifadeleri kullandi:

"Atatürk, 27 Aralik 1919'da Ankara'ya ve daha sonra da Keçiören'e geldiginde su anki Meteoroloji Genel Müdürlügümüzün bulundugu binayi karargah olarak kullaniyor. Savas strateji merkezini orada kuruyor. Milli Mücadele'ye karargah olan diger bir yer de ilçemizde bulunan Çoban Mektebi binasidir. Burayi da Milli Emlak Genel Müdürlügümüzden restore etmek üzere aldik. Çoban Mektebi'ni Istiklal Mücadelesi Müzesi haline getirecegiz."

Altinok, Milli Mücadele'nin önemini hatirlattigi degerlendirmesine, su sekilde devam etti:

"Atatürk, 'Türk milleti esareti kabul etmez, ya istiklal ya ölüm' diyor. Anadolu'nun her yerinde Milli Mücadele'yi atesliyor. Atatürk, Ankara'ya geldiginde Dikmen sirtlarinda onu seymenler karsiliyor. 10 bin atli ve yaya, 'Pasam seni karsilamaya geldik, vatan ugrunda ölmeye geldik.' diyerek Milli Mücadele’ye destek veriyorlar. Atatürk bundan etkileniyor, heyecan duyuyor. 'Vatanim, devletim, milletim' diyerek sehadet serbeti içmek isteyen seymenlerin kararliligi Milli Mücadele'nin temelini olusturuyor. Atatürk daha sonra Saman Pazari'ndaki esnaflarla bulusuyor. Buradaki esnaflar ve is adamlari Milli Mücadele'ye ciddi destek vermistir. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz de kurulduktan sonra kim ki devletimize, Milli Mücadele'ye katkida bulunduysa toplanan paralari tekrar iade etmis, milletine borçlu kalmamistir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de daha sonra bu destekleri veren vatan sevdalilarina tesekkür etmistir."


- "Atatürk bu millet için bir armagandir"


Keçiören Kaymakami Ugur Bulut da Milli Mücadele sirasinda Ankara'nin önemine deginerek, su ifadeleri kullandi:

"Milli Mücadele'nin temelini olusturan Ankara baskent olmayi ve bu iltifata mahzar olmayi fazlasiyla kabul etmistir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu millet için bir armagandir."



Yurt Dünya 14.10.2020 12:37:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de cayrokopter destekli trafik ve asayiş denetimi

2

Çağşak’ta ağız ve diş sağlığı etkinliği

3

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Salih Bahçeli İlkokulunu Ziyaret Etti

4

Gıda Toptancıları Derneğinden, Emniyet Müdürü’ne Ziyaret

5

DEAŞ Üyesi Bahçe’de Yakalandı

6

Osmaniye İyi Parti'den Ziyaret

7

Kadirli’de zabıta denetimleri sürüyor

8

Apple’dan Beklenen Devrim: Yeni Nesil iPhone Modelleri

9

Mahkumları Topluma Kazandırmak İçin Proje Hazırlandı

10

Olcar’ın gezileri sürüyor