Kemaliye’de benekli Anadolu semenderleri görüntülendi

Kemaliye’de benekli Anadolu semenderleri görüntülendi

Kemaliye’de benekli Anadolu semenderleri görüntülendi

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde koruma altında bulunan benekli Anadolu semenderleri görüntülendi.
Kemaliye ilçesinde yağmurların ardından görülen, nesli tükenme tehlikesi altındaki ’Anadolu benekli semenderi’, ilçenin simgesi haline geldi. Türkiye’de Muş, Bingöl, Malatya ve Bitlis’te varlıkları tespit edilen ’Anadolu benekli semenderi’ Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde yağmurlarla yeniden görüntülendi.
Doğa fotoğrafçısı Ahmet Yeltekin, nadir hayvanlardan biri olan semenderin uzun yıllardır bazı ilçelerde görüldüğünü ve halk tarafından benimsendiğini ifade etti.
Genelde yağmur sonrası ortaya çıkan semenderlerin, son yıllarda bölge genelinde daha fazla görülmeye başlandığı öğrenildi.
2015 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi” dahilinde tespit edilen benekli semenderlerle ilgili her yıl izleme çalışması yapıldığı bildirildi.


Güncel 17.06.2020 09:22:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı