KEPİRTEPE’NİN GEÇMİŞLE ŞİMDİKİ HALİ BU SERGİDE

KEPİRTEPE’NİN GEÇMİŞLE ŞİMDİKİ HALİ BU SERGİDE

Fotoğraf sanatçısı Eren Görgülü’nün Kepirtepe Köy Enstitüsü’nün geçmişle bugünkü halini aynı fotoğraf karesinde birleştirdiği “Geçmiş, Şimdi Kepirtepe” isimli fotoğraf sergisi Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’nda açıldı.

Fotoğraf sanatçısı Eren Görgülü’nün Kepirtepe Köy Enstitüsü’nün geçmişle bugünkü halini aynı fotoğraf karesinde birleştirdiği “Geçmiş, Şimdi Kepirtepe” isimli fotoğraf sergisi Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’nda açıldı. 22 Ocak tarihine kadar duracak sergide vatandaşlar Kepirtepe Köy Enstitüsü’nün yaşadığı değişimi aynı açıdan çekilmiş fotoğraf karesiyle görme imkanına sahip olacak.

Fotoğraf sanatçısı Eren Görgülü’nün “Geçmiş, Şimdi Kepirtepe” isimli fotoğraf sergisi Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’nda sergilenmeye başlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergiyi Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de ziyaret etti. Serginin kurucusu Eren Görgülü’den resimler hakkında bilgi alan Gerenli, Görgülü’yü ortaya koymuş olduğu başarılı çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Geçmişi hatırlatıyor

Kepirtepe’nin 1930 ve 1950’li yıllar arasındaki Köy Enstitüsü dönemine ilişkin fotoğraflara ulaşmaya çalıştığını söyleyen Görgülü, fotoğrafların insanlara geçmişi hatırlattığını kaydetti. Görgülü, “Kepirtepe’nin 1930 ve 1950’li yıllar arasında Köy Enstitüsü dönemine ilişkin fotoğraflara ulaşmaya çalıştım. Fotoğraflar geçmişi hatırlamamızda bize her zaman yardımcı olan ögelerden biridir. Aynı zamanda kültürel belleğin de yeniden canlanması için de çok önemlidir” dedi.

“Geçmişle günümüzü birleştirdim”

Kepirtepe’nin uzun yıllar sonrası yaşadığı içler acısı hali de ortaya koymak istediğini kaydeden Görgülü şöyle devam etti;  “Burada o günleri, günümüzdeki hallerini aynı açıdan çekip ortaya kültür çalışması çıkarmak istedim. Benim yaşadığım şehir de Lüleburgaz. Geçmişle günümüzü birleştirdim. O zamandan bugüne kadar olan değişimi de görüyoruz. Fotoğraflarda o zamanki insanların nasıl canla başla çalıştığını görüyoruz. Bizim tarihimiz açısından burası çok önemli bir yer. Lüleburgaz Kepirtepe Köy Enstitüleri Türkiye için çok önemli bir kurum. Biz de hem geçmişi hatırlatalım hem de tarihimize nasıl sahip çıktığımızı hani derler ya iğneyi kendine batır diye, ben de öyle bir hatırlatma yapmak istedim.” Sergi 22 Ocak tarihine kadar Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’nda vatandaşların ziyaretine açık olacak.



Yurt Dünya 18.01.2021 14:37:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Köşger koruyucu ailelerle iftarda buluştu

2

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

3

Kahramanmaraş'ta depremde 109 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davanın görülmesine devam edildi

4

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliğini ziyaret etti

5

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürdü:

6

Yüreğir'de yapımı tamamlanan aile sağlığı merkezi açıldı

7

İskenderun'da 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

8

Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı

9

Muratpaşa Belediye Başkan adayı Manavoğlu, AESOB'u ziyaret etti

10

Hatay'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı