Kerevitaş’ın konsolide cirosu yılın dokuz ayında 2,16 milyar TL oldu

Kerevitaş’ın konsolide cirosu yılın dokuz ayında 2,16 milyar TL oldu

Kerevitaş’ın konsolide cirosu yılın dokuz ayında 2,16 milyar TL oldu

ISTANBUL (AA) - Kerevitas'in dokuz aylik konsolide cirosu, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 15,4 artarak 2,16 milyar TL olarak gerçeklesti.

Kerevitas, 2020 yilinin ilk dokuz aylik finansal sonuçlarini Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) açikladi.

Buna göre, sirketin dokuz aylik konsolide cirosu, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 15,4 artarak 2,16 milyar TL olarak gerçeklesti. Konsolide brüt kar, dokuz ayda 512 milyon TL’ye yükselirken, FAVÖK ise yilin ilk dokuz ayi itibariyla 312,4 milyon TL oldu.

Kerevitas, SuperFresh markasiyla yilin dokuz ayinda inovatif ürünlerle büyüme stratejisini sürdürdü. Bu dönemde SuperFresh, perakendede yüzde 66’lik ciro büyümesiyle dondurulmus gida pazarinin üzerinde bir performans gösterdi. Dokuz aylik dönemde yaklasik 400 bin yeni haneye giren SuperFresh, pazar payini iki puan artirarak dondurulmus gida sektöründeki liderligini güçlendirdi. Bu dönemde SuperFresh, Pizza Tost, Tava Böregi, Tas Firin Pizza, Piliç Döner & Patates, Kasap Köfte ve 7/24 Firindan Ekmek, Simit, Pogaça ürünlerini tüketicilerle bulusturdu.

Sektörün açik ara lider firmasi Besler de, yilin dokuz ayinda Türkiye’de markali margarin pazarinda yüzde 66 ciro payina ulasarak pazardaki pozisyonunu daha da güçlendirdi. Bizim Yag ve Teremyag markalarinin ortaya koydugu basarili performansla Besler, perakendede geçen yilin ayni dönemine göre cirosunu yüzde 20 artirarak pazardan daha fazla büyüme elde etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kerevitas ve Yag Is Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Sükrü Çin, pandemi döneminin basindan itibaren SuperFresh ve Besler’de üretim, pazarlama ve satis faaliyetlerine kesintisiz olarak devam ettiklerini belirtti.

Gerek SuperFresh gerekse Besler’de yilin dokuz ayinda, çift haneli ve toplam pazarin üzerinde gerçeklesen büyüme performansla pazar liderligini tartismasiz bir konuma ulastirdiklarini aktaran Çin, "Özellikle SuperFresh’te pazara bu yil sundugumuz yeni ürünlerin kisa sayilabilecek bir sürede, büyük ilgi görmesi bizleri memnun etti. Ayni sekilde Bizim Yag ve Teremyag’da hane penetrasyonumuzu her geçen gün artirarak, marka bilinirligimizi yüzde 100 oraninda korumayi basardik. Önümüzdeki dönemde de inovasyon çalismalarimiza ayni hizla agirlik vererek, pazardaki güçlü pozisyonumuzu korumaya ve büyütmeye devam edecegiz." ifadelerini kullandi.



Yurt Dünya 5.11.2020 21:14:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 15 şüpheli tutuklandı

2

Burdur'da çıkan yangında balya makinesi ile 9 yaklaşık dekarlık arazi zarar gördü

3

Burdur'da birlikte yaşadığı kadını av tüfeğiyle ağır yaralayan kişi intihar etti

4

Isparta'da hayatını kaybeden gazi, törenle son yolculuğuna uğurlandı

5

GÜNCELLEME 2 - Adana'da 4 akrabasını öldürüp kaçan zanlı Hatay'da yakalandı

6

Kahramanmaraş'ta yaya geçidi harici alanlardan geçişlere polis izin vermedi

7

Çadır ve karavan tutkunları bayram tatilini Mersin sahillerinde geçirdi

8

Hatay'da muhtarlık binasından hırsızlık

9

Hatay'da toprak kayması sonucu 1 işçi yaralandı

10

Mersin'de buğday yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü