Kesk genel sekreteri köksal Osmaniye'de “Hormonlu sendikalar marifetiyle toplu iş sözleşmesi kazanımmış gibi anlatıldı”

Kesk genel sekreteri köksal Osmaniye

Kesk genel sekreteri köksal Osmaniye'de, “Hormonlu sendikalar marifetiyle toplu iş sözleşmesi kazanımmış gibi anlatıldı”

OSMANİYE  - Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Genel Sekteri Şenol Köksal hormonlu sendikalar marifetiyle toplu iş sözleşmesinin memurlara kazanım yapılmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını bunun doğru olmadığını kaydetti.

 Köksal, bu amaçla KESK ve KESK’e bağlı sendikalar aracılığıyla 81 ilde kamu kurum ve kuruluşlarını gezerek sendikalarının toplu iş sözleşmesindeki taleplerini birinci ağızdan anlattıklarını aktardı.

KESK Genel Sekreteri  Şenol Köksal Eğitim Sen MYK Üyesi Sinan Muşlu ve beraberindeki bir grup sendikacı Osmaniye’de kamu kurumlarını gezerek KESK’in toplu iş sözleşmesindeki taleplerini anlattılar. Ayrıca memurlara toplu iş sözleşmesinde neler talep edildiğini detaylı şekilde anlatan broşür ve kitapçıklarda dağıtıldı.

Ziyaretler öncesi açıklamalarda bulunan KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal

 “ 6. Sı yapılan toplusözleşmede bir hak verilmiş gibi hormonlu sendikalar tarafından basın açıklamaları ile sanki kazanım sağlanmış gibi kamuoyu yanıltıldı.” Dedi.

Yüzde bir barajı getirilerek sendikacılığın önünün engellenemeye çalışıldığını aktaran Köksal

“ Sendikacılığın önünü kapatan bu uygulamayı dava ettik. Bunu da iki sendika marifetmiş gibi üyelerine kazanım diye anlattılar. 3600 ek göstergenin 1in 4 ‘üne gelmiş tüm memurlara verilmesi gerektiğini memurlar arasında ayrımcılık yapılamaması gerektiğini dile getirdik.” Diye konuştu.

"Ağaç kökü yesinler dedikleri memurlara sahip çıktık"

Ülkede yaratılan kaos ile bir çok kamu emekçisinin açığa alınıp ihraç edildiğini aktaran Köksal “Bu insanlara ağaç kökü yesin dediler. Ailelerin geçimleri düşünülmedi. KESK hukuksal ve ekonomik anlamda üyeleriyle dayanışma içine girerken , üye olmayanlara da hukuksal destek sağladı” ifadelerini kullandı.

Demokratik grevli bir toplu sözleşme olmadan kendinizi sendika olarak tanımlayamayacağınızı ifade eden Şenol Köksal “Bunun yasası olmadan toplu iş sözleşme yapma koşulları ortadan kalkmıştır.” Dedi.

"Biz memurları başı dik geziyoruz peki ya diğer hormonlu sendikalar gezebiliyor mu? "

Hormonlu sendika olarak tanımladığı Kamu Sen ve Memur Sen’in toplu iş sözleşmesini bir kazanımmış gibi anlatma gayreti içinde olduğunu aktaran Köksal “Bizler göğsümüzü gere gere başımız dik bir şekilde memurları ziyaret ediyoruz. Peki onlar gezebiliyorlar mı acaba” diye sordu.

Yapılan açıklama sonrası Şenol Köksal ve beraberindeki heyet önce AFAD İl Başkanı Serhat Bulut’u makamında ziyaret etti. Daha sonra ekip SGK İl Müdürü Mücahit Çelik’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası memurlar tek tek gezilerek KESK’in toplu iş sözleşmesindeki taleplerini anlatan kitapçık ve broşürleri dağıtıldı ve memurların sorunları dinlendi.

Ziyarette Büro Emekçileri Sendikası Adana Şube Hukuk Sekreteri Sinan Tunç ve Şube Yönetimi

Örgutlenme Sendikasi  Mustafa Değirmentaş Şube Sekreteri Ali  Duran, MAli Sekreter Zeynep Dorak, Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz Güney Yapı-Yol Sen Ömer Karaoğlu, Eğitim Sen İl TEMSİLCİSİ Fahri Göl ve  SES İL Temsilcisi Derviş  Kaya’da yer aldı.

Haberin videosu: https://youtu.be/Bkk-WGtTWj4

 

 



Osmaniye 30.09.2021 15:11:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de Anne Köpek ve 5 Yavrusu İtfaiye Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

2

TSKB Adana ve Osmaniye'ye 2 yeni kütüphane kazandırdı

3

Toprakkale Gençler Birliği Şampiyon oldu

4

Kadirli'de sağanak, hayatı olumsuz etkiledi

5

Osmaniye Valisi Yılmaz, sağanak nedeniyle zarar gören mahalle ve köylerde inceleme yaptı

6

Osmaniye'de 41 kilo 600 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

7

Brezilya'dan Osmaniye'ye gelin geliyor

8

Osmaniye'de sağanak etkili oldu

9

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan'ın eşinden kadınlara çini kursu

10

Kadirli'de Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen seçimi yapıldı