Kestane ağaçlarına zarar veren Gal arılarına karşı biyolojik mücadele

Kestane ağaçlarına zarar veren Gal arılarına karşı biyolojik mücadele

Kestane ağaçlarına zarar veren Gal arılarına karşı biyolojik mücadele

Kestane ağaçlarına zarar veren Gal arılarına karşı biyolojik mücadele başladı. Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü, İşletme Şefliği ormanlarında ki kestanelerde görülmeye başlanan kestane gal arıları ile biyolojik mücadeleye başlandı.
Kestane gal arıları; kestanelerin üzerine yumurtalarını bırakarak galler’in oluşmasına sebep oluyor ve bu durumda kestanenin verimini oldukça düşürüyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Bayındır Orman İşletme Müdürlüğünde üretilerek Balıkesir Bölge Müdürlüğüne getirilen yırtıcı böcekler ile yapılan biyoljik mücadelenin doğaya ve sağlığa herhangi bir zararı olmadığı açıklandı.
Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “ Kestane ağaçlarında gallerin oluşmaya başladığı yerlere gal arılarının yırtıcısı olan böcekleri (Torymus sinensis) bırakıyoruz. Yırtıcı böceklerin larvaları gallerin içinde ki kestane gal arısının larvalarıyla beslenecek ve biz biyolojik mücadelemizi gerçekleştirmiş olacağız” açıklaması yapıldı.


Güncel 12.05.2021 20:31:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

2

Futbol: Trendyol Süper Lig

3

Futbol: Trendyol Süper Lig

4

Isparta'da motosikletliler bağrağa saygı sürüşü yaptı

5

Hatayspor-Ümraniyespor maçının ardından

6

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

7

Mersin'de çocuklar Toros Dağları'ndan getirilen karla eğlendi

8

Hatay'da sanayi sitesinde çıkan yangın kontrol altına alındı

9

Saimbeyli ilçesinde kar şöleni düzenlendi

10

Futbol: Trendyol 1. Lig