Kıbrıs'ın Parlayan Yıldızı Ünlü Mutfak Şefi Savaş Alkan, Steak'te Dünya Markası Oldu.

Kıbrıs

Mütevazi ve Yakışıklı Ünlü Mutfak Şefi (Etlerin Efendisi) Savaş Alkan, Girne The Taste Restaurant da dünya mutfağı ve steak et üzerinde ki görsel şöleni ile lezzet yolcuğuna var mısınız ?

Türkiye'nin Ünlü Mutfak Şefi Savaş Alkan'ın Kıbrıs Girne bölgesin de lezzet üssü olan The Taste Kıbrıs'ın İşletmeciliği ve şefi olarak müşterilerine deneyimini başka bir yerde yaşayamayacağınız lezzet şöleni sunmaktadır.

Bölgenin lezzet üssü olarak en çok tercih edilen mekanlarından birisi olan, The Taste Kıbrıs 200 kişilik kapasitesi ile birlikte tasarımın da göz alıcılığı dikkat çekiyor. Et üzerine kurulmuş mutfağı ile birlikte denize sıfır bir mekan olan The Taste, Akdeniz manzarası ve Ünlü Mutfak Şefi Savaş Alkan'ın et üzerinde ki becerileri ile buluşunca yaşanan anlar eşsiz hale geliyor.

Kıbrıs Girne Bölgesinin lezzet üssü olan dünya mutfağının en lezzetli çeşitlerini sunan The Taste, Girne Les Ambassadeur Hotel'e ait bir mekan olmaktadır.

Ünlü Şef, Eti kesim süreci sonrasın da kendine özgü karışımı ile marine ederek '' Dry Aged '' tekniği olarak bilinen Türkçe karşılığı ile Kuru dinlendirme tekniği ile dinlendirerek misafirlerine adete pamuk gibi bir et sunuyor. Peki Dry aged nedir? Et dinlendirme dolabının içine büyükçe bir fan koyulup durmadan çalıştırılır ise, ne olur? İçinde ne varsa dolabın soğukluğuna göre kurutur. Etin bozulma sıcaklığı +4 dereceden sonra daha hızlanmaktadır. O zaman +4 dereceden daha düşük bir sıcaklık gerekmektedir. 0 dereceden daha aşağı düşüncede et donar. O zaman yapacağımız dolabın derecesi 0 ile +4 derece arasında içinde devamlı çalışan bir fanın olacağı bir dolap olmalı. Böyle bir dolaba ızgara yapılacak kemikli antrikotu koyduğunuzu düşünün. 1 gün içinde dışı kuruyacak, 1 hafta içinde dışı çok sert kabuk oluşturacak ve bu dış kabuk etin bozulmasını önleyecektir. Bu dolap içinde et 1 ay bozulmaz aksine aroma ve yumuşaklık kazanır. Tabii dinlendireceğiniz etin dinlendirmeye değer olması, yani yağlı olması gerekir.

Girne'nin en çok tercih edilen mekanlarından biri olan The Taste Restaurant'ın Ünlü Şefi ve İşletmecisi olan Savaş Alkan, mütevazi kişiliği ile gelen misafirlere bire bir ilgi göstererek kendinizi evinizde hissedeceğiniz rahatlık ve et üzerinde ki yapmış olduğu görsel şölenleri ile birlikte hizmet vermektedir.

Kıbrıs'a tatil yada iş nedeni ile gider iseniz eğer Girne bölgesinde lezzet üssü olan The Taste Kıbrıs'a mutlaka uğrayarak bu eşsiz lezzet hikayesine sizlerde dahil olun, Hem yaptığı iş ile hem de mütevazi kişiliği ile adından söz ettiren Etlerin Efendisi Savaş Şef ile tanışmayı ihmal etmeyin.

Bu deneyimi sizlerde yaşamak istiyorsanız +90 392 650 33 55 numaralı sabit hat üzerinden rezervasyon yaptırmayı unutmayınız.

Afiyet Olsun...

 

Özel Haber Editör : Orhan Çolpan



Yurt Dünya 18.04.2022 01:12:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde yeni dönemin ilk meclisi toplandı

2

Mersin'de Silifke Belediyesinden çıkarılan işçiler için protesto

3

Kahramanmaraş'ta depremde yakınlarını kaybeden aileler basın açıklaması yaptı

4

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

5

Mersin'de posta dağıtıcıları milli takıma seçilebilmek için yarıştı

6

Hatay'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı

7

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci, Hatay'da temel atma töreninde konuştu:

8

Burdur'da ruhsatsız silah bulunduran 3 şüpheli yakalandı

9

Antalya'da yüksek nem etkili oluyor

10

Adana'da iki katlı evde çıkan yangın söndürüldü