Kiğılı, Mogul kayakçısı Deniz Paçacı'ya sponsor oldu

Kiğılı, Mogul kayakçısı Deniz Paçacı

Kiğılı, Mogul kayakçısı Deniz Paçacı'ya sponsor oldu

İSTANBUL - Kiğılı, olimpik kayak branşı olan Mogul kayağında sporcu olan Deniz Paçacı'yı destekleme kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, toplumsal sorumluluklarının bilinciyle bugüne kadar sosyal etki oluşturmaya yönelik pek çok projeye imza atan Kiğılı, sporun ve sporcunun da yanında durmaya devam ediyor.

Kiğılı, Paçacı'nın 2026 Kış Olimpiyatları için hazırlık çalışmalarına maddi ve manevi katkı sağlayacak.

4 yaşında Sarıkamış’ta kayak sporuna başlayan Paçacı, ilerleyen yıllarda Fransa’da kayak için tüm kademeleri tamamladı.

2014 yılında Fransa’nın önemli kayak merkezlerinden Megeve’de yaşamaya başladı. İlkokula giderken elde ettiği bölge birincilikleri, kayak kulübüne girmesini sağladı.

Fransız kayakçısı Emile Allais'in adını taşıyan ortaokulda özel kayak sınıfına dahil oldu. Megeve kayak kulübündeki çalışmalarda, 9 yaşındaki çocuklar arasında kayakla ilk salto yapabilen çocuk olma başarısını gösteren Paçacı, kardeşi Derin ile Mogul kayağı takımında çalışmaya başladı.

Bu branşta önemli başarıları bulunan 18 yaşındaki sporcu, Fransa’daki kayak sporcularının tercihi olan Grenoble Alp Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi birinci sınıfta Elit sporcu kategorisinde eğitimine devam ediyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 2026 aday sporcu kadrosunda yer alan Deniz Paçacı, bu sezon yeterli puan toplayarak kendi branşında Dünya Şampiyonalarında Türkiye’yi ilk kez temsil etmek için çalışıyor.

- "Kış sporlarına Türkiye'de gençlerin ilgi göstermesini istiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, kış sporlarının Türkiye’de daha görünür olmasını ve özellikle gençlerin bu spora çok daha fazla ilgi göstermesini istediklerini belirterek, "Çok hareketli ve seyirci sayısı çok yüksek olan Mogul kayağının bunun için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla çok küçük yaşlardan beri bu spora gönül veren ve çok önemli başarılara imza atan genç sporcumuz Deniz Paçacı'yı destekleyerek hem Olimpiyatlar yolunda onun yanında olmayı hem de ülkemizde bu farkındalığın oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mogul kayağı sporcu Deniz Paçacı ise bugüne kadar yarıştığı pek çok sporcunun kendi ülkelerinden sponsorları olduğunu kaydetti.

Paçacı, "Her zaman 'Neden bir Türk şirketi kayak sporunu desteklemiyor?' diye düşünürdüm. 85 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin köklü şirketlerinden Kiğılı ile yolumuz kesişti ve beni destekleme kararı aldılar. Kiğılı'nın desteğiyle eski bir dünya şampiyonu olan Greg Dufosse ile çalışmaya başladım. Tüm gücümle bu fırsatı kullanacağım ve kendi limitlerimi zorlayarak Olimpiyat vizesini almaya çalışacağım." ifadelerini kullandı.





Ekonomi 16.01.2024 13:09:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı