Kılıçdaroğlu: “Ankara’da 300, İstanbul’da 783 sandıkta ısrarla itirazlar var”

Kılıçdaroğlu: “Ankara’da 300, İstanbul’da 783 sandıkta ısrarla itirazlar var”

b

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oylarının yüksek olduğu sandıklarda üst üste itirazların geldiğini belirterek, “Ankara’da 300, İstanbul’da 783 sandıkta ısrarla itirazlar var” dedi.
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçim sonuçlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, oylarının yüksek olduğu sandıklarda üst üste itirazların geldiğini belirterek, “Ankara’da 300, İstanbul’da 783 sandıkta ısrarla itirazlar var. 6 kere itiraz edilen sandık var, 11 kere itiraz edilen sandık var. Bloke ettiğiniz Türkiye’nin iradesidir. İtirazlarla olacağı engelleyemezsiniz. Bu işin bir oldubittiye getirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Algı yönetimi ile uğraşmayı bırakın. Bu mesele ciddidir. Bırakın oylar gelsin, sonuç bir an evvel belli olsun. Ülkenin belirsizliğe artık tahammülü yoktur. Milletin iradesinden korkmayın. YSK’yı da sorumluluğa davet ediyorum. Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Halkın oyalanmasına izin vermeyin. Bu milletin iradesine bloke koymayın. Sahadaki demokrasi emekçilerimize sesleniyorum; sandıkları ve seçim kurullarını asla terk etmeyin. Her bir oy sayılana kadar biz buradayız” ifadelerini kullandı.



Politika 15.05.2023 01:02:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Oto yıkamada şaşırtan görüntü; otomobil yerine kendini yıkattı

2

Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonu: 3 tutuklama

3

Adana'da ortaokul öğrencilerinden Türk bayraklı koreografi

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde arılarını kaybeden arıcı, devlet desteğiyle üretimini sürdürdü

5

Garanti BBVA'dan sürdürülebilir finansmana 1 trilyon lirayı aşan kaynak

6

Burdur'da dağda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

7

Burdur'daki trafik kazasında ölen anne ve oğlunun cenazesi Antalya'da toprağa verildi

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Atsu'nun golünün ardından sessizliğe bürünen Hatay Stadı yeni sezona hazırlanıyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Adana'da depremde ağılları zarar gören besiciler verilen çadırlarda yetiştiriciliğe devam etti

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremlerde hasar gören camilerin yerine yenileri yapılıyor