Kılıçdaroğlu’nun ‘Sakarya Muharebesi’ gafı sosyal medyada gündem oldu

Kılıçdaroğlu’nun ‘Sakarya Muharebesi’ gafı sosyal medyada gündem oldu

Kılıçdaroğlu’nun ‘Sakarya Muharebesi’ gafı sosyal medyada gündem oldu

Sakarya’da partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sakarya aynı zamanda milli kurtuluş savaşı sırasında en kanlı mücadelenin verildiği bir kenttir. Sakarya savaşıdır, Sakarya galibiyetidir” sözleriyle yaptığı gaf sosyal medyada gündem oldu.
Biz dizi program çerçevesinde dün Sakarya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adapazarı ilçesinde bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda partisinin grup toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, Ankara sınırları içinde yapılan ve bölgeden geçen Sakarya Nehri’nden ismini alan Sakarya Meydan Muharebesi’nin Sakarya’da yapıldığını söyleyerek bir gafa daha imza attı. Kılıçdaroğlu, “Sakarya aynı zaman da bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir üniversite kenti, bir kültür kenti Sakarya. Sakarya’ya böyle bakmak lazım. Sakarya aynı zamanda milli kurtuluş savaşı sırasında en kanlı mücadelenin verildiği bir kenttir. Sakarya savaşıdır, Sakarya galibiyetidir" dedi. Gaf, sosyal medyada gündem oldu.
Öte yandan, gafı sosyal medya hesabından yorumlayan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce de, "Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Sakarya Melhame-i Kübrası’ diye ifade ettiği Sakarya Zaferi’nin 101. yıl dönümünde Sakarya Nehri ile Sakarya kentini karıştırmak anlık bir gaf değildir. Milli mücadelemizin başkomutanının kurduğu partinin düşürüldüğü bu duruma üzülüyorum" paylaşımında bulundu.


Güncel 14.09.2022 09:55:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 33 uyuşturucu hap ele geçirilen otomobildeki 2 şüpheli gözaltına alındı

2

Gülnar Belediyesi atık motor yağlarını geri dönüşüme kazandırıyor

3

ON Dijital Bankacılık "Türkiye'nin En İyi Dijital Bankası" ödülünü kazandı

4

Silifke ilçesinde sağanaktan etkilenen mahallelerde temizlik çalışmaları sürüyor

5

Karmod'dan kurumsal konseptlere özel güvenlik kulübesi

6

Nizami Gencevî’nin “Leyla ile Mecnun” Eseri Türkiye Türkçesinde Yayımlandı

7

Antalya'da trafik kazasında ölen gencin cenazesi yakınlarına teslim edildi

8

Kontrolsüz ekran kullanımı çocuklarda dil gelişimini geciktiriyor

9

Antalya'da sağlık görevlisini darbederek öldürdükleri iddia edilen 4 sanıktan biri hakim karşısında

10

Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik eğitim düzenlendi