Kırıkhan Belediyesi'nden çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmaları

Kırıkhan Belediyesi

Kırıkhan Belediyesi'nden çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmaları

HATAY (AA) - Kirikhan Belediyesi Park Bahçe Müdürlügü 7 yil içinde seralarinda yetistirdigi 16 milyon 500 bin kök çiçek ve fidanin dikimini gerçeklestirdi.

Kirikhan-Reyhanli, Antakya ve Hassa yollari üzerindeki refüjlerde kis çalismalarina baslayan Kirikhan Belediyesi Park Bahçe Müdürlügü ekipleri, kendi yetistirdigi mevsimlik çiçekler ve çesitli türde agaçlarla ilçenin giris çikislarini daha yesil hale getiriyor.

Kirikhan Belediyesi Park Bahçe Müdürü Faruk Çeçen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ekipler tarafindan kentteki refüj aginda çiçeklendirme ve agaçlandirma çalismasi yaptiklarini söyledi.

Çevre yolu ve sehir içerisindeki yollarla birlikte toplam 30 kilometrelik refüj agina sahip olduklarini ifade eden Çeçen, bu alanlarda çiçeklendirme çalismalarini Büyüksehir Belediyesi Park Bahçe Müdürlügü ekipleriyle birlikte koordineli bir sekilde yaptiklarini belirtti.

Kirikhan Belediyesi Üretim ve Peyzaj Sorumlusu Tekniker Ömrüm Bursa da 7 yil önce çiçek ve agaç üretmek için 500 metrekare olarak basladiklari serayi 2 dönüme çikardiklarini söyledi.

Daha önce sehrin belli kisimlarinda çiçek ektiklerini belirten Bursa, Simdilerde ise her alanda çiçeklendirme çalismasinin yaninda kurumlarin, sivil toplum kuruluslarinin ihtiyaçlari dogrultusunda destek verdiklerini de sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 15.11.2020 13:11:51 1
Yakup Sual
17.11.2020 08:27:52
Bu ekim ağaçlari 3.sefer ekiliyor .neden bir seferde ekilmiyor. reklam yapmaya gerek yok. herkes işini güzel yaparsa kimseye sıkıntı olmaz

İlginizi Çekebilir

1

Çukurova'da çiçekler Anneler Günü için hazırlanıyor

2

Osmaniye'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

3

Adana'da araçla geçerken rastgele kurşunla ölen kadının ailesi suçluların yakalanmasını istiyor

4

Hatay'da depremzede esnafa umut olan prefabrik çarşı tam kapasiteye ulaştı

5

Mersin'de 8 bin 720 makaron ele geçirildi

6

Kemer'de okul servislerine ortak denetim

7

Adana'da av tüfeğiyle vurulan kişi hayatını kaybetti

8

Adana'da aranan 57 şüpheli yakalandı

9

Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı

10

Antalya'da denize giren kişi boğuldu