KIRMITLI KUŞ CENNETİ HAVZASINDA TABİAT KEŞFİ KAMPI

KIRMITLI KUŞ CENNETİ HAVZASINDA TABİAT KEŞFİ KAMPI

Osmaniye Merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve Ceyhan Nehri çevresinde oluşan Kastabala Vadisi Kırmıtlı Kuş Cenneti havzasında bir gecelik tabiat keşfi kampı düzenlendi. Katılımcılar tarafından, şiirler okunup solo performanslar sergilendi. Gitar ve bağlama eşliğinde türküler söyleyen kampçılar, çiğ köfte partisi sonrasında, eskiden köy evlerinde kış mevsiminde yapılan ve akşam eğlenceliği olan odun ateşinde tenekede mısır patlatıp nostaljik görüntülere sergilediler. Sohbetlerin gün ışıyana kadar sürmesi, kamplarda olmazsa olmaz olan nöbet sistemini iptal etmesine sebep oldu.
Platform Başkanı Sedat Ergan amaçlarının Osmaniye'nin doğal güzellikleri tanıtmak ve doğada yapılabilecek aktiviteleri vatandaşlara göstermek olduğunu belirtti. Ergan, "Güzeller güzeli kuş cennetinde böylesine bir kamp yapılmayalı yıllar olmuş. Ülkemizin her yerinde soğuk hava koşulları hâkimken burada saklı bir cennet üç mevsim çadırla konaklayabileceğiniz bir imkân sunuyor. Kış mevsimine bir adım yaklaştığımız şu günlerde yapmış olduğumuz kamp etkiliğimizi kış uykusuna yatmış bir daha da uyanamamış şehrin dinamiklerine ithaf ediyorum." dedi.
Başkan Sedat Ergan, kamp etkinliğine katılım gösteren herkese teşekkür ederek, "24 saat nöbet tutan 112 UMKE birimine, Nano Teknolojili Afet Çadırını hizmetimize sunana AFAD ekibine ve tüm bu kurumlardaki taleplerimizi en ivedi bir biçimde kabul eden Osmaniye Valiliği'ne, Türk Bayraklarıyla çadırlarımızı donata Osmaniye Belediyesi'ne minnettarız." diye konuştu.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise 8 yıldır yaptıkları  bilinmeyen bir Osmaniye doğa spor olan kano safariyi bu tip toplantılarda tanıttıklarını söyledi. Kano safari etkinliğinin her yaş grubunun çok kolay bir biçimde yapabileceğini belirten Laçinbala şöyle devam etti: "Bununla beraber kuş cenneti havzasını en iyi gösteren, kuşlara en yakın mesafeden gidilen bir ortam. Özellikle çocuklarımızla kattığımız bu etkinlikle doğayı sevdiriyoruz ki doğasına vatanına sahip çıksınlar.  Kano safari için 5 ayrı uzunlukta parkur belirledik.  Bu gün yaptığımız etkinlikte Yeniköy'den başlayarak 5 kilometre sonunda Değirmenocağı köyü sınırlarında son buldu. Yanımızda getirmiş olduğumuz 'Taze Bayatları' buradaki göçmen kuşlar başta olmak üzere diğer tüm hayvanlara beslenmeleri için bırakıyoruz.  Doğa dostlarına da bir çağrımız var; pikniğe, kampa veya diğer doğa aktivitelerinde giderken yanınızda hayvanların beslenebileceği gıdaları götürmeyi unutmayın. Eskiden Doğaya sadece ayak izi bırakın derdik şimdi bir de taze bayat bırakmanızı istiyoruz. "

 



4.12.2019 15:20:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

2

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı:

3

Antalya'da şehit aileleri ve gazilere iftar programı

4

Adana Valisi Köşger koruyucu ailelerle iftarda buluştu

5

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

6

Kahramanmaraş'ta depremde 109 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davanın görülmesine devam edildi

7

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliğini ziyaret etti

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürdü:

9

Yüreğir'de yapımı tamamlanan aile sağlığı merkezi açıldı

10

İskenderun'da 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi