Kış aylarında bere ve şapka kullanımına dikkat

Kış aylarında bere ve şapka kullanımına dikkat

Kış aylarında bere ve şapka kullanımına dikkat

Soğuk havalardan korunmak için kullanılan bere ve şapka gibi aksesuarlar hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar, gözeneklerin uzun süre havasız kalmasının saçları olumsuz etkilediğini, bakımlarına özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.
Kış aylarına girilmesiyle birlikte ülke genelinde soğuk havalar etkisini sürdürüyor. Soğuklardan korunmak isteyen vatandaşların tercih ettiği bere ve şapkalar, uzun süre kapalı kalan saç kökleri yıpranarak zarar görüyor. Saç dökülme oranlarının kış aylarında artış gösterdiğini belirten uzmanlar, saç kökünün havalandırılması ve gerekli bakımların yapılmasının önemine dikkat çekiyor.

“Kışın saçlarımız daha çok dökülüyor”
Eskişehir’de uzun yıllardan beri kuaförlük yapan Cool Hair Stlye işletme sahibi Ekrem Kaçar, bere ve şapkaların saçı ciddi anlamda yıprattığını belirtti. Saç bakımı konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Kaçar, “Havaların soğumasıyla birlikte saçımıza bere takıyoruz. Bere kullanımı saçımıza ciddi anlamda zarar veriyor. Gözenekleri kapatıyor ve oradaki hava akışını engelliyor. Bu yüzden bere kullanırken dikkat etmemiz gereken şeyler var. Gözeneklerin tıkanmaması gerekiyor. Tıkanma yaşanırsa saç dökülmesi meydana gelebiliyor. Kışın saçlarımız daha çok dökülüyor. Bunun sebeplerinden biri beredir. Bunun bakımlarını evde bitkisel ürünlerle yapabiliriz. Kuaförümüze giderek keratin veya argan bakımları yaptırabiliriz. Sıcaktan soğuğa geçerken saçımız ciddi anlamda zarar görüyor. Bu yüzden saç bakımlarını zamanında yaptırmamız gerekiyor. Keratin bakımı, cansız ve kırılmış saçı canlandırarak daha güçlü hale getirir. Evde özellikle bakım olarak argan yağı ve aloe vera bitkisini kullanabiliriz. Bitkisel ürünleri tercih etmemiz gerekiyor. Şampuanları da bitkisellerden tercih edebiliriz. Kimyasal ürünler de saçımıza zarar veriyor” şeklinde konuştu.


Güncel 28.01.2021 10:20:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi