Kısıtlamalar kalktı, sokaklar yine sosyal mesafesiz kaldı

Kısıtlamalar kalktı, sokaklar yine sosyal mesafesiz kaldı

Kısıtlamalar kalktı, sokaklar yine sosyal mesafesiz kaldı

Yılbaşı nedeniyle ülke genelinde uygulanan 80 saatlik sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından Eskişehir’deki sokaklar yine dolmaya başlarken, birçok yerde oluşan kalabalıklarla sosyal mesafe kuralını hiçe sayıldı.
Dünyayı etkisi altına alan Korona virüs nedeniyle Türkiye genelinde her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, yılbaşı sebebiyle bu kısıtlama perşembe akşamından pazartesi sabahına kadar devam etti. Kısıtlama sürecinde vatandaşların sokağa çıkmaması sonucunda sokak ve caddeler günlerdir sessizliğe bürünmüştü. Diğer yandan sokağa çıkma kısıtlamasının sonucu olarak ise Türkiye’nin günlük Covid-19 vaka sayısı 10 binin aşağı inerek herkesi hem sevindirdi hem de kısıtlamanın önemini bir kez daha hatırlattı. Ancak bu sabahtan itibaren ülke normale dönerken, Eskişehir’de yine virüsün tehlikesini unutup sosyal mesafesiz gezenler gözlemlendi. Kısıtlama günlerinde sessizliğin hâkim olduğu Hamamyolu’nda yan yana oturarak sohbet edenler ayrı dikkat çekti.
Ayrıca yılbaşı bileti için daha önce sosyal mesafesiz kuyruk oluşturan kalabalıkların ardından, bu defa da sonuçları öğrenmek ve çıkar amortileri almak isteyenlerin birikmesi duyarlı vatandaşları korkuttu. Yetkili kurumların denetimlerinin de eksik olduğu gözlemlenen bu bölgede yaşanan sosyal mesafesizliği, kıp kırmızı haritasından yavaş yavaş yeşile dönmekte olan Eskişehir’in geleceğini düşündürüyor.


Güncel 4.01.2021 16:06:35 0

İlginizi Çekebilir

1

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatması Antalya'da protesto edildi

2

Kumluca'da şehit ve gazi ailelerine iftar verildi

3

Vali Şahin, şehit yakınları ve gaziler ile iftar programında bir araya geldi

4

Anamur Kaymakamı Kemal Duru'dan şehit aileleri ve gazilere ziyaret

5

Osmaniye’de geleneksel sokak iftarı

6

Koç Holding 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

7

TSK Mehmetçik Vakfı, Adana'da mevlit okuttu

8

MHP Feke İlçe Başkanlığınca iftar programı düzenlendi

9

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığı iftar programı düzenledi

10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Osmaniye'de konuştu: