Kızılay’dan köylere gıda desteği

Kızılay’dan köylere gıda desteği

Kızılay’dan köylere gıda desteği

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Kızılay, profesyonel ekiplerini ve gönüllülerini deprem bölgelerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Kızılay ekipleri, temel beslenme ihtiyacı bulunduğu bilgisi alınan 5 ildeki bin 648 köye kara yolu, off road gönüllüleri ve TSK’ya ait helikopterlerle yardım ulaştırdı.
Afetin ilk anından itibaren Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde kendisine verilen beslenme ve kan temini görevi için tüm ekiplerini harekete geçiren Kızılay, depremden etkilenen 10 şehirde mobil mutfakları, sahra mutfakları ve gezici ikram araçlarıyla beslenme desteği vermeye devam ediyor.
Binlerce personel ve gönüllüsü ile afet bölgesinde 500’den fazla noktada hizmet veren Kızılay, depremin 12. günü itibarıyla kendisine bildirilen ve yıkıntı nedeniyle ihtiyaç sahibi olduğu belirtilen Adıyaman, Malatya, Hatay-İskenderun, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a (Pazarcık-Elbistan-Merkez) bağlı bin 648 köye yardım malzemesi ulaştırdı. Kızılay bu köylerde hayatını sürdüren vatandaşlara aile mutfak seti, battaniye, gıda kolisi, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, dayanıklı gıda maddeleri ve kıyafet yardımlarını taşıyor. Kızılay, kara yolu ile ulaşamadığı yerlere off road gönüllü grupları ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterlerle ulaşarak, ihtiyaç malzemelerini köylere bırakıyor.


Güncel 17.02.2023 15:00:08 0

İlginizi Çekebilir

1

14 Mart’ta hekimlerden mesaj: “Başka bir sağlık sistemi mümkün”

2

Adana'da şehitliklerde bakım, onarım ve temizlik çalışması yapıldı

3

Vodafone FLEX'ten 5G uyumlu cihazlar için kampanya

4

Akdeniz Üniversitesinde lösemi ve lenfoma hastalarına yüzde 95 başarıda tedavi imkanı

5

Eşine yardım ederek başladığı mobilya imalatında ustalaşarak kendi atölyesini kurdu

6

Tarihi Kaleiçi'nde esnaf ile turizmciler iftarda buluştu

7

Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezinde 1000'den fazla kişiye ortez-protez hizmeti verildi

8

Antalya'da devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

9

Glokomda erken tedavi körlüğü yüksek oranda önlüyor

10

Toroslar EDAŞ'tan Hatay’da enerji altyapısına güçlendirme yatırımı