Kleopatra için getirildiğine inanılan kum, Hatay'da kadınların takılarını süslüyor

Kleopatra için getirildiğine inanılan kum, Hatay

Kleopatra için getirildiğine inanılan kum, Hatay'da kadınların takılarını süslüyor

HATAY (AA) - BURAK MİLLİ - Romalı Komutan Marcus Antonius'un, sevgilisi Kraliçe Kleopatra için Mısır'dan gemilerle Hatay sahiline getirdiğine inanılan kum; küpe, kolye ve bileklik gibi takılarda kullanılıyor.

Kleopatra'nın rahatsızlığını geçirdiği rivayet edilen kum, hikayesiyle ilgisi çekiyor.

Özellikle romatizma, kireçleme ve kemik erimesi şikayeti bulunanlar, yaz aylarında Arsuz ilçesi Gülcihan Mahallesi sahilindeki kumda şifa arıyor.

​​​​​​​Arsuz Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri de küpe, kolye ve bileklik gibi takılarda kumu kullanarak kenti ve hikayeyi tanıtmaya çalışıyor.

Kurs eğitmeni Nuray Altungeyik Çetin, AA muhabirine, 10 kursiyerle Arsuz Gülcihan sahilinde yaşanan özel aşk hikayesini tanıtmak amacıyla kolları sıvadıklarını söyledi.

Kleopatra'nın hayatı ve kullandığı takılara yönelik çeşitli araştırmalar yaptıklarını ifade eden Çetin, atölyede bunu hayata geçirmek üzere çalışmalara başladıklarını belirtti.

Çetin, Kleopatra'yı tanıtırken kumun kullanılmasının daha da anlamlı olacağı fikriyle yola çıktıklarını aktararak şöyle devam etti:

"Sadece resimden olmayacaktı, mutlaka o hikayenin geçtiği kumdan bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Magnetlere, takılara kum atarak farklı bir çalışmayla buradaki hikayeyi tanıtmak istedik. Kleopatra'nın bilindiği gibi çok şaşaalı taşlardan takıları kullandığını biliyoruz. Bunların yanı sıra o dönem kullandıkları taç, tarak ve yılan takıları gibi eşyaları da yaptık. Buradaki kursiyerler bu takıların hem satışından gelir elde ediyor, hem de aile ekonomilerine küçük de olsa katkı sağlıyor. Turizm sezonunun açılmasıyla buraya gelecek misafirlerimize takıların satışını yaparak kentteki aşk hikayesini tanıtmış olacağız."

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de rivayete göre Kleopatra'nın, sevgilisi Marcus Antonius tarafından getirtilen Gülcihan'daki kumda şifa bulduğunu söyledi.

"Gülcihan" isminin de yine Antonius'un, Kraliçe Kleopatra için oluşturduğu gül bahçelerinden geldiğini aktaran Güven, ağrı ve romatizmaları olan kişilerin yıllardır sahildeki kumda şifa aradığını belirtti.





Bölgeden 26.04.2021 12:05:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

2

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

3

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

4

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

6

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

7

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

8

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

9

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı

10

Kahramanmaraş’ta vatandaşlara fidan dağıtıldı