KMÜ takımları Teknofest’te finale kalmaya hak kazandı

KMÜ takımları Teknofest’te finale kalmaya hak kazandı

KMÜ takımları Teknofest’te finale kalmaya hak kazandı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Otonom Araçlar Öğrenci Topluluğu üyeleri 2 projeleri ile TEKNOFEST’te finale kalmaya hak kazandı.
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline FLYSHARK ve OAT-ANKA takımları ile katılan KMÜ Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri, yarışmalarda 3 aşamayı birden geçerek finalist oldular. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Sabancı’nın danışmanlığını yaptığı İrem Çiloğulları, Hasan Sarıkavak, Halis Gürbüz, Melda Karabakır, Hüseyin Eren Dinçer, Rümeysa Alhan ve Ahmet Bilal Kıratlı’dan oluşan FLYSHARK takımı, ‘Terörle Mücadele ve Savunma Sanayi’ konulu proje ile elemeleri geçerek finale kaldı. Ayrıca danışmanlığını Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kayabaşı’nın yaptığı Ömer Faruk Picak, Halit Mutlu, Ahmed Nur Debsavi, Mehmet Akif Altınsoy ve Bilge Özütemiz’in kurduğu OAT-ANKA takımı ise ‘Afet Durumunda Yapay Zeka İle Coğrafi Veri Toplama’ projesi ile yüzlerce takımı geride bırakarak finalde yarışmaya hak kazandı.

“Öğrencilerimizle gurur duyuyorum”
TEKNOFEST 2023’te rakiplerini eleyerek finale kalmaya hak kazanan öğrenciler KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’yı makamında ziyaret etti. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kayabaşı ve takım temsilcilerinin yer aldığı ziyarette Rektör Gavgalı, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, kendilerini tebrik etti. Öğrencilere final öncesi başarı dileklerini ileten Rektör Gavgalı “Öğrencilerimizin de içerisinde yer aldığı TEKNOFEST heyecanı devam ediyor. Gençlerimiz günümüzde çok büyük bir önem sahip olan savunma sanayi ve yapay zeka gibi iki önemli proje ile finale kalmaya hak kazanarak bizleri gururlandırdılar. Öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, finalde üstün başarılar diliyorum” dedi.


Eğitim 14.04.2023 11:47:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya Devlet Opera ve Balesi, mayısta 11 temsil sahneleyecek

2

Kızkalesi'nde turizm hareketliliği devam ediyor

3

Sakıp Sabancı, vefatının 20. yıl dönümünde anıldı

4

Gürsoy Vakfı, "Erbap" projesiyle mimarlık ve restorasyon ustaları yetiştirecek

5

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede gençlerle buluştu:

6

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Dünya Dans Günü'nü gala gecesinde kutladı

7

Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor

8

Antalya'da Anadolu Nefesli Beşlisi "Del Mundo" konserini seslendirecek

9

Hobi olarak arıcılığa başlayan terör gazisi, devlet desteğiyle 400 kovana ulaştı

10

Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali'nin açılışında Yörük göçü canlandırıldı