Kocaeli’de orman yangınlarını önlemek için bir yasak daha geldi

Kocaeli’de orman yangınlarını önlemek için bir yasak daha geldi

Kocaeli’de orman yangınlarını önlemek için bir yasak daha geldi

İl genelinde ormanlara girmenin yasaklandığı Kocaeli’de, yangınların önlenmesi amacı ile bağ ve bahçe temizliğinde çöplerin yakılması yasaklandı.
Kocaeli’de ormanlara girmenin ve havai fişek atılmasının ardından, bağ ve bahçe temizliği sırasında çöplerin yakılması amacı ile ateş yakmak da yasaklandı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, bağ ve bahçe temizliği neticesinde oluşan çöplerin yakılmasının yasaklandığını duyurdu. Vali Yavuz, yaptığı açıklamada, “Değerli kardeşlerim, ilimizde bahçe ve ev eklentilerinde ot, çalı ve çırpıların yakılması sonucu iki yangın çıkmıştır. Bu nedenle bağ ve bahçe temizliği sonucunda oluşan çöplerin yakılması yasaklanmıştır. Hep beraber bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Sizlere güveniyoruz” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan, 29 Temmuz’da Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir şahsın çevre temizliği yapmak için yaktığı ateş, ormanlık alana sıçramış ve çıkan yangında yaklaşık 20 dönümlük ormanlık alan küle dönmüştü.


Yurt Dünya 31.07.2021 12:43:23 0

İlginizi Çekebilir

1

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatması Antalya'da protesto edildi

2

Kumluca'da şehit ve gazi ailelerine iftar verildi

3

Vali Şahin, şehit yakınları ve gaziler ile iftar programında bir araya geldi

4

Anamur Kaymakamı Kemal Duru'dan şehit aileleri ve gazilere ziyaret

5

Osmaniye’de geleneksel sokak iftarı

6

Koç Holding 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

7

TSK Mehmetçik Vakfı, Adana'da mevlit okuttu

8

MHP Feke İlçe Başkanlığınca iftar programı düzenlendi

9

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığı iftar programı düzenledi

10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Osmaniye'de konuştu: