Kocaeli’nin lezzeti yeni tadıyla beğenildi

Kocaeli’nin lezzeti yeni tadıyla beğenildi

Kocaeli’nin lezzeti yeni tadıyla beğenildi

Kocaeli’nin pişmaniyesi, tıbbi aromatik bitki tatları ile Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan kitapseverlerin beğenisine sunuldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin sembol lezzetlerinden olan pişmaniyeyi yeni tadıyla vatandaşların beğenisine sundu. Katma değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki üreticiliğini teşvik amacıyla ekilen tıbbi nane, biberiye ve oğul otu geçtiğimiz aylarda hasat edilmişti. Sekapark A.Ş tarafından hasat edilen ürünlerden farklı tatlarda pişmaniye üretimi gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Sekapark A.Ş tarafından ‘ORMANYA’ markasıyla piyasaya sürülen tıbbi nane, biberiye ve oğul otlu pişmaniyeler, 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda vatandaşların ilgisine sunuldu.
Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi, Sekapark A.Ş ile pişmaniyenin yanı sıra tıbbi aromatik bitkilerden çay da üretti. Tıbbi nane, biberiye ve oğul otundan üretilen bitki çayları, farklı damak tadına sahip ya da farklı tatları denemek isteyen çay severlere alternatif olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Tıbbı Aromatik Bitkiler Projesi (TABİP) projesinde il genelinde yaklaşık 4 milyon aromatik bitki dikildi. Büyükşehir, TABİP çerçevesinde 700 dekarlık alandan yaklaşık 150 ton civarı biberiye ve 40 dekarlık alandan 8 ton civarı tıbbi nane hasadı yapmıştı. Büyükşehirin diktiği tıbbi aromatik bitkilerin alanı 1500 dekara ulaştı.


Güncel 19.05.2022 11:19:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi