Kokina çiçeğini İstanbul’dan gelip topluyorlar

Kokina çiçeğini İstanbul’dan gelip topluyorlar

Kokina çiçeğini İstanbul’dan gelip topluyorlar

Yılbaşında uğur getirdiğine inanılan kokina çiçeği, 2 ay öncesinden Romanlar tarafından Sinop’un İncirpınarı köyünde büyük bir zahmetle toplanmaya başlandı.
Adını Rumca ‘kırmızı’ anlamına gelen ‘kokina’dan alan bu çiçek, ormanlık alanlarda, çalıların tepeleri ya da diplerinden toplanıyor. İstanbul Nişantepe’den gelen 36 kişilik ekip geçimlerini kokinadan sağlamak amacıyla Sinop’un İncirpınarı köyüne konumlandı. Çadırda kalan ve yemeklerini odun ateşinde pişiren ekibin yetkililerden kalacak yer isteği var.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kokina toplayıcısı Tuncay Kütük; “Sinop’a kokina toplamaya geldik. Bu sene biraz işler nadir. Pazar olmadığı için İstanbul’dan buraya başvurduk. Mazotun litresi 8,5 TL olduğu için bize masrafı ağır geliyor. Bize esnaflar para vermiyor. Bu topladığımız çiçek değerli bir çiçek. Bu dükkanlarda 20 TL’den satılıyor. Ama vatandaşlar garibanlardan 5 TL’ye kapatmaya çalışıyorlar. Bizim derdimiz çok büyük” dedi.


Güncel 25.10.2021 15:42:14 0

İlginizi Çekebilir

1

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

2

Kumluca'da "Engel yok, spor var" projesi

3

Alanya'nın ev sahipliği yaptığı Alanya Ultra Trail yarışları tamamlandı

4

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

5

Mersin'de trafik kazasında şehit olan polis memuru için cenaze töreni düzenlendi

6

Girişimsel radyoloji uygulamalarıyla birçok ameliyat "bıçaksız cerrahi" ile gerçekleştirilebiliyor

7

Osmaniye’de devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

8

Parkur Cimnastik Türkiye Şampiyonası, Mersin'de başladı

9

Akbank "Sürdürülebilir İklimlendirme Finansman Programı"nı hayata geçirdi

10

Salda Duatlonu Türkiye Kupası yarışları başladı