Koltuk değnekli beden eğitimi öğretmeni, öğrencilerini sporla buluşturuyor

Koltuk değnekli beden eğitimi öğretmeni, öğrencilerini sporla buluşturuyor

Koltuk değnekli beden eğitimi öğretmeni, öğrencilerini sporla buluşturuyor

ADANA - NURŞİN MAĞIN - Adana'da öğretmen olma hayalini gerçekleştirmek için doğuştan gelen yürüme engelinin zorluğunu koltuk değneğiyle aşan 26 yaşındaki Rahime Nur Gedikli, 2 yıldır öğrencilerine beden eğitimi dersi veriyor.

Gedikli'nin bacaklarında, erken doğum sırasında oksijensiz kaldığı için gelişim bozukluğu oluştu.

Liseye kadar tekerlekli sandalye kullanan Gedikli, fizyoterapistinin yönlendirmesiyle gittiği yüzme kursu sayesinde güç kazandı ve koltuk değneğiyle yürümeyi başardı.

Yüzmenin yanı sıra masa tenisi de öğrenen Gedikli, katıldığı Türkiye şampiyonalarında dereceler kazansa da öğretmenlik hedefine yoğunlaştı.

Gedikli, Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünden mezun olduktan sonra Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girdi ve 2022'de beden eğitimi öğretmeni olarak atandı.

Mesleğini Sarıçam ilçesindeki Dağcı Ortaokulunda sürdüren genç öğretmen, azmiyle öğrencilerine örnek oluyor.

- "Yeri geldiğinde düştüm, ağladım ama hep yeniden başladım"

Rahime Nur Gedikli, AA muhabirine, yaşadığı zorluklara rağmen öğretmenlik hayalinden vazgeçmediğini söyledi.

Hedeflerine olan inancını kaybetmediğini dile getiren Gedikli, "Başarı bir anda gelmiyor. Zamana yaymak, çok fazla emek sarf etmek gerekiyor. Yeri geldiğinde düştüm, ağladım ama hep yeniden başladım. Bir şeyi yapabileceğinize inanıyorsanız, içinizdeki inanç sizi o yola götürüyor." diye konuştu.

Gedikli, göreve başladıktan kısa süre sonra çocuklarla kaynaştığını belirterek, "Öğrenciler beni gördüklerinde çok şaşırdılar çünkü ilk kez koltuk değneğiyle yürüyen bir beden eğitimi öğretmeniyle karşılaştılar." dedi.

Öğrencilerin beden eğitimi dersine ilgi duyduğunu ifade eden Gedikli, çocukların sağlıklı gelişimi için fiziksel aktiviteler yaptıklarını anlattı.

Gedikli, mesleğini sevdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin anlattıklarınızı başardığını görünce 'İyi ki öğretmenim' diyorsunuz. Öğrenciden geri dönüş almaya başlamak çok kıymetli. Bir öğrencideki yeteneği fark ettiğim zaman hangi spora yönlendirilmesi gerektiğiyle ilgili velisine bilgi veriyorum. Öğretmen, öğrenci ve veli bir araya geldiğinde başarı daha kolay geliyor."

Engelli bireylerin hayata küsmemesi gerektiğini dile getiren Gedikli, şunları kaydetti:

"Kişi engel durumunu kabullendiğinde neleri yapabileceğini daha iyi görmeye başlıyor. Engelli bireylere en büyük tavsiyem pes etmemeleri. İçinizdeki güce inanmanız ve güçlü olduğunuz yönleri en iyi şekilde yapmaya çalışmanız gerekiyor."



Eğitim 4.06.2024 13:09:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da yayalara geçiş önceliği tanımayan 38 sürücüye para cezası kesildi

2

Adana'da eski iş yerindeki 4 arkadaşını tabancayla yaralayan zanlı tutuklandı

3

Mersin'de 125 sikke ve hayvan figürü ele geçirildi

4

Mersin'de sis bulutu dronla görüntülendi

5

İskenderun Orman İşletme Müdürü Boz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Osmaniye’de otomobil ile pikap çarpıştı: 2 yaralı

7

Osmaniye’de TIR devrildi, alev alev yandı; itfaiye ters yönden müdahale etti

8

Anadolu Grubu Onursal Başkanı Kamil Yazıcı vefat etti

9

Antalya Sağlık Müdürü Özkan'dan Kemer Devlet Hastanesine ziyaret

10

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu