Komisyonculardan "tedarik zincirinde aksama yok" açıklaması

Komisyonculardan

Komisyonculardan "tedarik zincirinde aksama yok" açıklaması

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya Yas Sebze ve Meyve Komisyonculari Dernegi Baskani Hasan Ali Yilmaz, hava sicakliginin yükselmesiyle sebze ve meyvedeki üretimin de artacagini, tedarik zincirinin sorunsuz sekilde devam edecegini bildirdi.

Yilmaz, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginin dünyada yayilmasinin ardindan insanlarda "Gidaya ulasabilecek miyiz? Gida da kesinti olacak mi?" gibi soru isaretleri olustugunu belirtti.

Antalya'nin önemli bir tarim kenti oldugunu vurgulayan Yilmaz, Kovid-19 sürecinde kentteki tarimsal üretimde herhangi bir sorun olmadigini dile getirdi.

Türkiye'nin sebze ve meyve ihraç eden bir ülke olduguna dikkati çeken Yilmaz, üretimin geçen yilin üzerinde oldugunu bildirdi.

Yilmaz, önümüzdeki günlerde sebze ve meyvenin daha da bollasacagini belirterek, söyle konustu:

"Tedarik zincirinde hiçbir sikinti yok. Hale günde 3 bin tonun üzerinde meyve ve sebze giriyor. Hava sicakligi artikça üretim de artacak ve mayisin ortalarina dogru bu rakam 5 bin tona ulasacaktir. Bunlar burada paketlendikten sonra Türkiye'nin dört bir tarafina taze taze gönderiliyor. Tüketicilerin, tedarik zincirinin kesilecegine iliskin herhangi bir süphesi olmasin. Antalyali üreticiler fazlasiyla Türkiye'ye yetecektir. Kovid-19 tedbirlerine uyarak çalismalarimiza devam ediyoruz."

- ''Sebze ve meyvelere çiplak elle dokunulmuyor''

Sebze ve meyve komisyonculugu yapan bir sirketin ortaklarindan Levent Sanli ise kentteki birçok seradan aldiklari ürünleri Avrupa ve Arap ülkelerine gönderdiklerini, Türkiye'deki ulusal marketlere tedarik sagladiklarini söyledi.

Kovid-19'un salgin haline gelmesinin ardindan ürün bulmakta zorluk çekmediklerine isaret eden Sanli, sunlari kaydetti:

"Önceden ihracat agirlikli çalisiyorduk. Iç piyasa daha az ürün tüketiyordu. Ihracat kapilari ilk günlerde kapaninca 'Ürünler ne olacak?' diye korktuk ancak iç piyasadaki talep çogalinca böyle bir sikinti kalmadi. Iç piyasa ürünlerimizi tüketiyor. Herkes gibi biz de salgina karsi önlemlerimizi alarak çalisiyoruz. Sürekli çalistigimiz üreticilere maske ve eldiven dagittik. Seralara girerken de kullanmalari için dezenfektanlar verdik. Hijyene çok önem veriyoruz. Üreticiler maske ve eldiven kullanarak ürünleri topluyor. Hem serada çalisanlar hem de paketleme yapanlar sosyal mesafe kuralina uyuyor. Yani ürünlere seralardan toplanmasindan halde paketlenmesine kadar çiplak elle dokunulmuyor. Sebze ve meyveler el degmeden tertemiz bir sekilde üreticiye ulasiyor. Bundan kimsenin süphesi olmasin."




Politika 4.05.2020 11:34:43 0