Konargöçerlerin ekmeği topuk otundan

Konargöçerlerin ekmeği topuk otundan

Konargöçerlerin ekmeği topuk otundan

Kahramanmaraş’ta konargöçerler, kente özgü farklı bir yöntemle hazırlanan Maraş tarhanasını kurutmak için topuk otundan yapılan sergi üretimine başladı.
Adana ve Osmaniye’deki sulak alanlardan topladıkları topuk otu çubuklarını Kahramanmaraş’a getiren konargöçerler, topladıkları çubukları önce kurutuyor, daha sonra iple örerek sergi haline getiriyor. Yüzlerce çubuğun oluşmasıyla ortaya çıkan yaklaşık 4 metre uzunluğundaki sergi ise 30-40 liradan satılıyor.
Aslı Kara ile birlikte yol kenarında sergi yapan Mehmet Kara, "Bu bitkiye topuk otu derler ama Kahramanmaraş’ta çığ derler. Adana ve Osmaniye gibi sıcak, bataklık ve sulak bölgelerde yetişir. Burada yere serip kuruturuz, hazırladığımız tezgahlarımızda da ürünü ortaya çıkarıyoruz. Ürünlerimizin fiyatı ise 30-40 lira arasında değişiyor. İşimizi 2-3 ayda bitirip gideriz” diye konuştu.


Güncel 31.05.2020 12:05:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da sis etkili oldu

2

Burdur'da yaralı halde bulunan vaşak, tedavi altına alındı

3

Porsuk Çayı'nda cesedi bulunan öğretmenin cenazesi Mersin'de defnedildi

4

Osmaniye'de özel spor tesisleri denetlendi

5

ŞOK Marketler pestisit kontrolü için laboratuvar kurdu

6

Türk Ticaret Bankası'nın Antalya şubesi hizmete açıldı

7

Akdeniz ilçesinde onkoloji hastalarına ve engellilere psikolojik destek veriliyor

8

Hatay'da ambulans uçak 6 günlük bebek için havalandı

9

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu muhtarlarla görüştü

10

Antalya'da Yeşilay danışanları sanatla rehabilite ediliyor